تهیه شله زرد نذری فوت و فنهای بسیاری دارد که اگر همه آنها را رعایت کنید شله زردی بسیار خوشمزه و خوش عطر خواهید داشت.
شله زرد از دسرهای سنتی ایرانی است که عطر و طعم فوق العادهای دارد. زمان پخت شله زرد فضا پر از عطر زعفران، گلاب و برنج ایرانی میشود که حسی بسیار خوبی به آدم میدهد ما معمولاً شله زرد را برای ماه رمضان و به عنوان نذری در ایام محرم و صفر میپزیم.
در ایام سوگواری ماه محرم بازار نذری دادن هم داغ میشود همان طور که میدانید یکی از گزینههای نذری هم شله زرد است در ادامه با دستور تهیه شله زرد برای ۱۰۰ نفر به صورت ساده و قالبی در خدمت شما خواهیم بود.
مواد اولیه لازم برای تهیه شلهزرد مخصوص ۱۰۰ نفر
برنج ۲۰ پیمانه
شکر ۴۰ پیمانه
آب ۱۴۰ پیمانه
گلاب ۱۰ پیمانه
خلال بادام ۱/۵ کیلو
خلال پسته ۱ کیلو
زعفران ۴ مثقال
هل ۵ قاشق غذاخوری
کره ۴۰۰ گرم
پودر دارچین برای تزیین به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه شلهزرد
اگر به مواد اولیه توجه کنید متوجه نسبتها میشوید و با یک ضرب و تقسیم ساده میتوانید بر اساس این میزان برای هر تعداد که در نظر داشته باشید درست کنید نسبت مواد اولیه را بر مبنای برنج در نظر میگیریم میزان آب باید ۷ برابر برنج باشد شکر ۲ برابر برنج و گلاب را نصف برنج در نظر میگیریم فقط حواستان باشد با هر پیمانهای که برنج را پیمانه میکنید بقیه مواد را هم با همان پیمانه اندازه گیری کنید خلال بادام و پسته را میتوانید کمتر در نظر بگیرید.
۱- نکات مربوط به برنج
برای تهیه شله زرد بهتر است از برنج مرغوب ایرانی که معطر است استفاده کنید برنج را چند بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی که زمان مناسب برای این کار را نداشتید حتماً برنج را از ۶ ساعت قبل خیس کنید اگر از برنج نیم دانه استفاده میکنید حدوداً ۴ ساعت برای خیس کردن کافی است.