در ابتدا به تعریف خلاقیت می پردازیم و سپس زمان مناسب برای شروع افزایش خلاقیت کودکان را مطرح کرده و 8 روش برای آن ارائه می دهیم. در نهایت با چند مورد از موانع این فرآیند مهم را برایتان عنوان می کنیم.
خلاقیت چیست؟
تعریف خلاقیت هم مانند اکثر مفاهیم، در طول زمان تغییراتی داشته است که پژوهشگران مختلفی تعاریفی از آن ارائه کرده اند اما این تعاریف اشتراک معنایی بسیاری با هم دارند.
خلاقیت یک فرایند ذهنی است که افراد را قادر می سازد تا درباره ی ایدههای نو و کاربردی فکر کنند و معمولا به عنوان یک الزام برای موفقیت طولانی مدت تعریف می شود. خلاقیت یک مهارت ذهنی یا یک فرایند است که کودک را برای ایده پردازی در زمینه های مختلف تجهیز می کند.
در نتیجه؛ خلاقیت شاخه ای از علم و دانش نیست، مهارتی است که می توان آن را به روش های مختلف تقویت کرد.
اگر مایلید اهمیت وجود و استفاده از خلاقیت را در زندگی بدانید، در ادامه مثالی می آوریم تا برایتان روشن شود استفاده از خلاقیت الزاما باعث ارائه ی راهکار و راه حل های پیچیده نمی شود و گاهی ساده ترین راه ممکن است.
وقتی ناسا فرستادن فضانوردان به فضا را آغاز کرد، مشکلی به وجود آمد ( از بررسی واقعی یا ساختگی بودن این داستان صرف نظر می کنیم و صرفا به عنوان مثال به آن نگاه می کنیم)، آن ها متوجه شدند به دلیل عدم وجود جاذبه در فضا، جوهر خودکار به سمت پائین جریان نمی یابد و روی سطح کاغذ نمی ریزد.
در نتیجه ناسا برای حل این مسئله با شرکت مشاورین اندرسون قرارداد بست. تحقیقات این شرکت بیش از 10 سال زمان برد و مبلغ 12 میلیون دلار برای آن صرف شد که در نهایت به طراحی خودکاری با قابلیت نوشتار در محیط بدون جاذبه منجر شد.
این خودکار روی هر نوع سطح، حتی کریستال می نوشت. این محصول حتی زیر آب، در دمای صفر تا 300 درجه سانتیگراد بالای صفر هم قایل استفاده بود.
هنگامی که روس ها اقدام به اعزام فضانوردان به فضا کردند، دقیقا با همان مشکل رو به رو شدند. ولی آن ها راه حل دیگری پیدا کردند.
آن ها مداد را جایگزین خودکار کردند ( به همین سادگی).
در مثال بالا تمرکز ناسا روی راه حل ( یعنی نوشتن با خودکار در فضا) بود، ولی تمرکز روس ها روی مشکل ( یعنی نوشتن در فضا) بود.
خلاقیت ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنیم و به طور روزمره، هر چند اندک از آن استفاده می کنیم. با کمی تفکر و تغییر نگرش در برخورد با مسائل می توانیم به راحتی به ایده های خوبی برای حل مسائل پیدا کنیم.
یکی از وظایف و مسئولیت های والدین در قبال فرزندانشان دارند، پرورش و تربیت خلاقیت آن ها است. اما گاهی ممکن است ندانیم چه اقدامی درست و چه رفتاری نادرست است که در این مطلب به این موارد اشاره خواهیم کرد.
هرکودکی ویژگی های خاص خود را دارد که باید با توجه به ویژگی ها و علاقه مندی های او، راه هایی را برای این امر انتخاب کرد.
از چه سنی می توان خلاقیت کودک را افزایش داد؟!
از همان اوایل کودکی می توان نشانه های خلاقیت و خلاق بودن را در کودک مشاهده کرد ولی از آنجایی که تمرکز روی یک مسئله و موضوع برای او کار دشواری است، نمی توان انتظار زیادی از او داشت. در سن 5 سالگی و با افزایش سطح تمرکز در کودک، تکمیل زبان و تقویت مهارت های جسمی، فرزندتان به اوج تفکر خلاق می رسد. در این سن، زمان آن رسیده که روی پرورش خلاقیت کودکتان سرمایه گذاری کنید و راه های پرورش آن را بیاموزید تا بهترین اقدامات را انجام داده و مانع بروز آسیب روحی به او شوید.
در ادامه با ما همراه باشید تا 8 راه برای افزایش خلاقیت فرزند دلبندتان را برایتان عنوان کنیم.