یک فوق تخصص کبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخمهای گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذکر نشده است؛ اما تشدید کننده بیماریهای IBS و رفلاکس هستند.
سمیه خیاطیان درباره چگونگی ایجاد زخمهای گوارشی توضیح داد و گفت: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد میشود که این التهاب در طولانیمدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده و هنگامی که آسیب وارد شده بیش از ۵ میلیمتر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی میگوییم.
او گفت: علت اصلی ایجاد زخمهای گوارشی مبتلا شدن به عفونت میکروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی مدت مسکنها است. داروهای مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند؛ اما در صورت لزوم برای مصرف حتما تحت نظر پزشک معالج استفاده شوند.
این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به علائم زخمهای گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخمهای گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممکن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه کند.
او پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فراوری شده و همچنین مصرف غذاهای چرب و کم ادویه را ضروری دانست و توصیه کرد: افراد باید سیگار را کنار بگذارند و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانند.
خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطانهای گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یک بار غربالگری انجام دهند.
این فوق تخصص کبد و گوارش در پایان با تاکید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم، سبب پیشگیری از اکثر بیماریها از جمله بیماریهای گوارشی میشود.