شاید بدون اینکه بدانید فرزندتان دچار تیک عصبی باشد. باید بدانید تیک عصبی یک بیماریست و کودکان برای جلبتوجه و به صورت ارادی این کار را انجام نمیدهند.
شاید بدون اینکه بدانید فرزندتان دچار تیک عصبی باشد. باید بدانید تیک عصبی یک بیماریست و کودکان برای جلبتوجه و به صورت ارادی این کار را انجام نمیدهند.
شاید تاکنون افراد یا کودکانی را دیده باشید که تیک عصبی دارند و نسبت به آن خود و یا والدینشان بیخبرند و اطلاعات خاصی ندارند. دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در یان زمینه میگوید: تیک یک بیماری است، عمدی در کار نیست و با هدف جلب توجه از سوی کودک انجام نمیشود؛ بنابراین پدر و مادر هرگز نباید برای پیشگیری از تکرار این حرکات، کودک را تنبیه کنند و یا حساسیت و اضطراب بیمورد در زمان بروز تیک از خود نشان دهند.
شاید بتوان تیک را یکی از رایجترین بیماریها درمیان کودکان نام برد. دکتر امین ماهورام در مورد این بیماری میگوید: مجموعهای از حرکات تکراری که در بدن، صورت، چشمها، سر و گردن، شانهها، دست و پا و یا صورت ازسوی فرد انجام میشود، در طیف تیک میگنجد، حتی این حرکات تکراری میتواند به صورت سرفههای متعدد، ایجاد برخی صداها در گلو یا گفتن برخی واژگان بدون کنترل باشد.
آنگونهکه که ایت روانپزشک توضیح میدهد ماهیت تیک متغیر است و همیشه مانند هم نیست بنابراین نشانهها و علائم آن ممکن است ثابت نباشد و گاه به گاه عوض شود این بیماری حتی میتواند گاه از بین برود و پس از مدتی دوباره ظاهر شود.
این روانپزشک کودک با تاکید براینکه دادن آرامش به کودکانی که دچار تیک هستند از واجبات است گفت: در زمانی که کودک حرکات تکراری دارد بر چهره و یا تاکید بر نقطهای که دچار تیک است تمرکز نکنید، در بیشتر موارد حفظ آرامش کودک به بهبود و یا حتی درمان تیک منجر میشود.
این روانپزشک اشاره کرد اگر اختلال تیک مشکلاتی در ارتباطات اجتماعی و یا درسی کودک بهوجود میآورد پدر و مادر حتما باید به روانپزشک و متخصصین این حوزه مراجعه کنند.
ماهورام گفت: نشانههای تیک ممکن است در برخی موارد کمتر و یا در شرایط متفاوتی بیشتر شود و در اینجا سیر متغیر درباره تیک مطرح است.
وی در ادامه با اشاره به این که اختلال اضطراب یکی از رایجترین اختلالات در کودکان است، اظهار کرد: شش نوع اختلال رایج و زیاد در کودکان وجود دارد که فوبیا یا ترسهای اجتماعی از مهمترین آنهاست.