نگهداری مواد غذایی اگر درست انجام نشود باعث خراب شدن و هدر رفتن آن ها می شود. پس باید برای افزایش ماندگاری مواد غذایی از روشی صحیح استفاده کنید.
بسیاری از ما هر روز به خرید می رویم و پس از خریدن اقلام مورد نیازمان تنها آنها را در یخچال و فریزر قرار می دهیم و تصور می کنیم که نگهداری از خوراکی ها تنها در قرار دادن مواد غذایی در یخچال و فریزر خلاصه می شود اما اینطور نیست.
برای اینکه هر روزه حجم بالایی ازخوارکی ها فاسد نشده و دور ریخته نشوند، باید راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را بیاموزید و به شیوه یخزدایی، تاریخ مصرف، بهترین زمان مصرف و... که موجب استفاده بهینه می شود، دقت کنید.
برخی از مواد غذایی را در فریزر قرار دهید:
فریز کردن یکی از راه ها برای نگهداری مواد غذایی است اما باید بدانید که کدام یک از مواد غذایی قابلیت فریز شدن دارند و این مواد را چه مدت می توانید درون فریزر نگهداری کنید.
انواع گوشت را می توان در فریزر برای طولانی مدت نگهداری کرد، گوشت ها در یخچال خیلی زود فاسد می شوند.
مدت نگهداری گوشت گوسفند در فریزر 9 ماه ،گوشت گوساله بین 4 تا 6 ماه ، گوشت مرغ و بوقلمون یکسال، جگر، دل، زبان، قلوه چهار ماه ، ماهی های کم چرب 6 ماه و ماهی های پرچرب 3 ماه و میگو هم تا 6 ماه در فریزر سالم می مانند. این مدت با توجه به خام یا پخته بودن گوشت فرق می کند.
بهترین روش فریز کردن سبزیجات تازه، بلانچ یا نیم پز کردن آن ها است. سبزیجات برگی مانند کاهو و کلم، گوجه فرنگی و محصولات دیگری که حجم زیادی آب دارند، به خوبی منجمد نمی شوند.
برای فریز کردن مواد غذایی از ظروف نگهدارنده درب دار پلاستیکی یا کیسه فریزر استفاده کنید. مواد غذایی را در اندازه های کوچک تر درون فریزر قرار دهید تا سرعت یخ زدایی افزایش یابد و از هدر رفت و دور ریز ماده غذایی هم جلوگیری شود.