یکی از اصلی ترین اجزای تشکل دهنده دندان ها، مینای دندان می باشد که در طی برخی عوامل در بلند مدت امکان آسیب دیدگی این عضو مهم از دندان وجود دارد.
مینای دندان و راه افزایش مقاومت مینای دندان چیست؟
مینای دندان یک لایه خارجی سفت روی دندان هاست که از آن در برابر پوسیدگی محافظت می کند. مینای دندان در حقیقت سخت ترین ماده معدنی در بدن محسوب می شود؛ حتی قوی تر از استخوان است. اسید موجود در مواد غذایی و نوشیدنی ها مخصوصاً در نشاسته ها و مواد شیرین می تواند عاملی برای ایجاد خطر باشد و مینای دندان باید بتواند با آن ها مقابله کند. همچنین پلاک های حاصل از باکتری، اسید هایی را تولید می کنند که باعث ضعف و تخریب مینای دندان می شود. اسید ها می توانند به سطح دندان حمله کرده و آن را نرم کنند و هنگامی که مینای دندان از بین برود، وضعیت سخت خواهد شد. در این بخش از بهداشت و سلامت دهان و دندان به بررسی علل آسیب به مینای دندان و راه حل آن خواهیم پرداخت.
دو نوع آسیب دیدگی مینای دندان وجود دارد که شامل ساییدگی و تحلیل است که هر دو می توانند روی آن تاثیر منفی داشته باشند. ساییدگی زمانی اتفاق می افتد که جسمی سخت روی دندان کشیده و ساییده می شود، دندان را پوک می کند و روی آن خط و خش ایجاد می کند اما در مورد تحلیل مینای دندان، باید گفت زمانی اتفاق می افتد که مینا بیش از حد در معرض مواد اسیدی حاصل از نوشیدنی ها و خوراکی ها و همچنین اسید معده باشد. همچنین می تواند تحت تأثیر پلاک های باکتری در اطراف خط لثه هم قرار بگیرد. آسیب و مشکلات مربوط به مینای دندان، همیشه مشهود نیست اما علائمی دارد که می توانید آن ها را مد نظر قرار دهید : قرار گرفتن زیاد در معرض مواد اسیدی عامل اصلی آسیب دیدگی مینای دندان هستند، عوامل دیگر نیز شامل موارد زیر است : اگرچه نمی توان مینای دندان را دوباره از اول ساخت اما می توان از مشکلات حاصل از وجود اسید ها جلوگیری کرد و میزان مراقبت از آن را افزایش داد. خوشبختانه شما می توانید با استفاده از خمیر دندان های مناسب، مینای ضعیف شده را دوباره تقویت کنید ، محیط داخل دهان را خنثی کنید و باکتری های موجود اطراف خط لثه را از بین ببرید. البته گاهی اوقات آسیب به مینای دندان با بالا رفتن سن به شکل کاملاً طبیعی اتفاق می افتد اما اگر باز هم روتین منظمی برای مراقبت از دهان و دندان داشته باشید و دو بار در روز مسواک بزنید و هر روز نخ دندان بکشید ، به شدت روند آسیب به مینای دندان را کند می کنید. همان طور که گفتیم، باید مقیاس اسید موجود در مواد غذایی و نوشیدنی ها را بسنجید که می توانند عامل مشکلات دندانی باشند. خمیردندان های حاوی فلوراید، هم بهداشت دهان شما را بهتر می کنند، هم خط لثه را تمیز تر نگه می دارند و هم دندان های قوی تری را برای شما ایجاد می کنند. جویدن آدامس بدون قند نیز باعث تحریک تولید بزاق در دهان می شود و پلاک های ایجاد شده بر اثر باکتری را از بین می برد زیرا وجود قند در آدامس باعث افزایش تولید باکتری می شود بنابراین حتماً از انواع فاقد قند استفاده کنید. استفاده جداگانه از فلوراید هم روتین مراقبتی دهان شما را بهبود می بخشد، با باکتری ها مبارزه می کند و داخل دهان شما را پاکسازی می کند و می توان گفت بعد از چهار ماه، تاثیر مثبت خودش را خواهد گذاشت. انواع آسیب دیدگی های مینای دندان
علائم، نشانه ها و علل تحلیل مینای دندان
سایر علل تحلیل مینای دندان
آیا می توان مینای دندان را بازیابی و ترمیم کرد؟
نکات کوتاه و موثر افزایش مقاومت مینای دندان