نتایج یک پژوهش نشان میدهد که قیمت دو قلم کالای خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل بیش از ۱۰ درصد رشد داشته و روغن مایع، شکر و قند سه کالایی است که بیشترین تغییر قیمت را داشته اند.
تامین غذا و خوراکی همواره یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و بر این اساس هرچه قیمت اقلام غذایی در بازار افزایش یابد، همچنان تقاضا نسبت به آن وجود دارد چرا که حیات انسانها به این دسته کالاها وابسته است به همین دلیل کوچکترین افزایش یا تغییر قیمتی در بازار اقلام مصرفی غذایی بر زندگی آحاد مختلف جامعه اثر می گذارد و معیشت آنها را تحت شعاع قرار می دهد.
مرکز برنامهریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار با توجه به اهمیت موضوع رفاه و معیشت، گزارشی درخصوص تحلیل آماری تغییرات قیمت اقلام خوراکی درخانوارهای شهری ارائه کرده است که می تواند در برنامه ریزی و تصمیم سازی و تحلیلهای تخصصی مفید و مثمرثمر واقع شود.
بر اساس گزارش مرکز برنامهریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، قیمت برخی اقلام خوراکی طی اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل از آن به گونه ای بوده است که در ۲ قلم از کالاهای منتخب تغییرات بیش از ۱۰ درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در کالاهای منتخب مربوط به روغن مایع با ۲۲.۳ درصد، شکر با ۱۰.۳ درصد و قند با ۹.۴ درصد است.
البته در ۴ قلم از کالاهای منتخب تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجه فرنگی، خیار، سیب زمینی و موز بوده است.