طرز تهیه آلبالو پلو نسبت به بسیاری از غذاهای تشریفاتی و مجلسی دیگر ساده بوده و در عین حال غذایی بسیار چشم نواز و پر طرفدار است و میتواند زینت بخش سفرههای شما برای مهمانیها و مجالس باشد.
«آلبالو پلو» از جمله پلوهای ایرانی مجلسی و قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که به خصوص در فصل تابستان هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمی ها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان بود. آلبالو پلو با قلقلی مرغ را برای شام مهمانی یا یکی از غذاهای ماه رمضان به روش های مختلف و با مواد متنوع به عنوان یک غذا با مرغ می توانید درست کنید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با قلقلی مرغ
- آلبالو ۳۰۰ گرم
- شکر ۵ ق غذا خوری
- ران مرغ ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- جعفری خشک ۱ ق غذا خوری
- پودر سوخاری ۳ ق غذا خوری
- برنج ۳ پیمانه
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه آلبالو پلو با قلقلی مرغ
ابتدا ران های مرغ را که خوب شسته و گوشت آن را با کمک چاقو جدا کنید ران مرغ بهترین گزینه برای تهیه قلقلی مرغ است زیرا چربی دارد و خشک نمی شود ران مرغ را با غذاساز له و یا از چرخ گوشت رد کنید.در ادامه پیاز را پوست بگیرید به همراه ران مرغ چرخ کنید و یا می توانید رنده ریز بزنید و آب اضافی آن را بگیرید سپس به همراه گوشت ران مرغ و پودر سوخاری و ادویه ها و جعفری خشک داخل یک کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا یکدست شود سپس کمی زعفران دم کرده غلیظ نیز اضافه کنید و مواد را ورز دهید و برای ۱ ساعت در یخچال قرار داده تا استراحت کند.
آلبالو ها را پاک کنید و هسته آن را خارج کنید سپس به همراه شکر روی حرارت قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آلبالو ها مانند مربا غلیظ شوند نیازی به افزودن آب نییست چون خود آلبالو در حین پخت آب می اندازد.
در ادامه گوشت مرغ را از یخچال خارج کنید و داخل تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس از مواد به اندازه گردو بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه با حرارت ملایم سرخ کنید و در حین سرخ کردن کمی زعفران روی آنها بریزید تا خوش رنگ تر شود.
در ادامه برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاد و یکم مقدار زنده تر از همیشه آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ مناسب قرار دهید سپس مقداری برنج ریخته و مقداری از آلبالو ها و در انتها کمی از شربت آلبالو روی آن بریزید و آن را دم بگذارید و در هنگام سرو گوشت قلقلی مرغ را روی آن قرار دهید و سرو کنید.نوش جان