بیدمشک یکی از مفیدترین عرقیات سنتی است که به تسکین اعصاب، بهبود افسردگی و کاهش درد مفاصل کمک میکنید. در ادامه با روش تهیه شربت زعفران و بیدمشک با ما همراه باشید . . .
هوس یک شربت سنتی جدید و لذیذ کرده اید؟ با کجارو همراه شوید و طرز تهیه بهترین نوشیدنی های ایرانی را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها، یاد بگیرید. امروز قرار است یک شربت خوشمزه به نام بیدمشک را به شما معرفی کنیم و در کنار هم از نوشیدن آن لذت ببریم.
بیدمشک به گروهی از درخت یا درختچه های زینتی بید اطلاق می شود که سنبله های آن در آغاز فصل بهار به عمل می آیند و دارای اسانس معطری هستند. جالب است بدانید که گل های گیاه دارویی بیدمشک قبل از بازشدن برگ ها ظاهر می شوند. عرق بیدمشک در واقع اسانسی است که از این گیاه گرفته می شود و برای تهیه شربت بیدمشک به کار می رود. این عرق از خواص درمانی بالایی برخوردار است و در طب سنتی از آن استفاده می شود. شاخه های بیدمشک را می توان در تزیینات سفره هفت سین نیز استفاده کرد.
عرق بیدمشک کمی تلخ مزه است و برخی از افراد طعم آن را دوست ندارند؛ اما شربت بیدمشک، یک نوشیدنی شیرین، ساده و خنک است که از ترکیب عرق بیدمشک با آب، تخم شربتی، گلاب، خاکشیر، زعفران، شکر، نبات یا عسل تهیه می شود.
خاستگاه بیدمشک
بیدمشک در ایران، جنوب شرق ترکیه، جنوب شرق ماورای قفقاز، عراق، تالش، افغانستان و پاکستان می روید. این گیاه در ایران از پراکندگی جغرافیایی نسبتا زیادی در مناطق معتدل و معتدل سرد برخوردار است و در بسیاری از نقاط کشت می شود. گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، اصفهان، فارس، کرمان، یزد و تهران، از جمله استان هایی است که این گیاه در آن می روید.
مواد لازم شربت زعفران و بیدمشک
- عرق بیدمشک: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران سابیده: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- آب: 1 پیمانه
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- یخ: به مقدار دلخواه
روش تهیه شربت زعفران و بیدمشک
در مرحله اول باید زعفران را دم کنید. شما می توانید آن را با یک فنجان آب جوش داخل کتری کوچکی ریخته و 10 دقیقه منتظر بمانید تا خوب دم بکشد. شکر را با آب گرم حل کنید و داخل پارچ مخصوص بریزید.زعفران دم کرده، گلاب و عرق بیدمشک را به پارچ اضافه کنید. در آخر آب و یخ را روی آنها بریزید، شربت شما آماده است. با این نوشیدنی دلپذیر از خودتان پذیرایی کنید و لذت ببرید.
برای تهیه این شربت ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و هم بزنید تا شکر کمی حل شود سپس روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا شکر کم کم حل شود و دانه های آن در شربت دیده نشود.در همین حین که شربت در حال رسیدن به قوام است تخم شربتی را بشورید و داخل کاسه ریخته و مقداری آب گرم اضافه کنید تا تخم شریتی ها پف کنند بهتر است همیشه برای خیس کردن تخم شربتی از آب ولرم استفاده کنید تا زودتر و بهتر پف کنند. وقتی شربت قوام گرفت زعفران را اضافه کنید و صبر کنید تا زعفران شربت را خوش رنگ کند وقتی دانه های شکر ذوب شدند مواد شربت را داخل یک قابلمه تمیز ریخته و صبر کنید تا خنک شود سپس عرق بیدمشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید و چون شربت غلیظ است کمی شکرک را دارد. پس حالا مجددد قابلمه را روی حرارت قرار دهید در حدی که شکر حل شود ولی به جوش نیاد حالا از روی حرارت بردارید و داخل شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید و برای هر بار مصرف توی پارچ ریخته و با تخم شربتی و آب رقیق کنید و خنک بنوشید. نوش جان مواد لازم برای تهیه شربت بیدمشک با زعفران روش دوم
طرز تهیه شربت بیدمشک با زعفران روش دوم
نکات کلیدی در تهیه شربت بیدمشک با زعفران روش دوم