میگو پلو یکی از انواع غذاهای سنتی کشورمان است که با دستور پخت های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه میگو پلو در ادامه با ما همراه باشید.
میگو پلو عربی یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه با ریشه عربستانی است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه میگو پلو عربی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه میگو پلو عربی
- میگو ۵۰۰ گرم
- پیاز ۴ عدد متوسط
- برنج ۴ پیمانه
- شوید خرد شده تازه ۱ پیمانه
- گشنیز خرد شده ۱ پیمانه
- زوغن ۳ ق غذا خوری
- لیموی سیاه ۲ عدد
- زردچوبه پودر گشنیز ۱ ق چای خوری
- نمک، فلفل سیاه، پودر لیمو، پودر هل از هر کدام ۱ و ۱/۲ ق چای خوری
طرز تهیه میگو پلو عربی بسیار ساده
ابتدا میگو ها را خوب بشورید و بهتر است از میگوی تازه و رگ گیری شده استفاده کنید و یا می توانید از میگو های بسته بندی استفاده کنید و حتما تاریخ صید پشت بسته بندی را مشاهده کنید. شوید تازه را پاک کنید و خرد کنید و گشنیز را نیز به همین روال خرد کنید و کنار قرار دهید. برنج را نیز بشورید و با کمی نمک خیس کنید.
پیاز ها را پوست بگیرید و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه با گنجایش مناسب بدون افزودن روغن کمی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و همین که شروع به چسبیدن کردن باید ۱/۴ پیمانه آب جوش بریزید و خوب تفت دهید تا رنگ پیاز کاراملی رنگ شود و مداوم هم بزنید.
در ادامه میگو را به همراه ۱ ق غذا خوری و زردچوبه، فلفل، پودر لیمو، لیموی سیاه، هل و نمک اضافه کنید و با حرارت بالا تفت دهید تا میگو ها کمی جمع شوند. بعد نصف شوید را اضافه کنید و کمی تفت دهید و در انتها باید گشنیز را اضافه کنید و ۱ ق غذا خوری دیگر روغن اضافه کنید و خوب تفت دهید. حالا باید ۳/۴ از مواد را بردارید و بگذارید باقی مواد داخل قابلمه بماند.
حالا کمی پودر هل و فلفل سیاه و ۱ ق غذا خوری روغن دیگر را اضافه کنید و مابقی شوید را بریزید و برنج شسته شده را به همراه آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا برنج نرم شود و همانند کوه برنج را بالا بیاورید و میگوی را که در مرحله قبل برداشتید روی برنج ریخته و روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و میگو پلو عربی را دم بگذارید.
نکات کلیدی در تهبه میگو پلو عربی خوشمزه و خوش عطر
- مقدار آب را باید در حدی بریزید که برنج شفته نشود.
- میزان میگو را می توانید به دلخواه خود کم و زیاد کنید.
- میگو را بیشتر از ۷ دقیقه تفت ندهید.
فواید میگو پلو
میگو، یکی از آبزیان خوشمزه و یک منبع پروتئین دریایی است. میگوها با دارا بودن چربی پایین و مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، ید، سلنیوم، روی، فسفر، منیزیم، فیبر، ویتامین های سی، دی، A و B۱۲ و پروتئین، یک ماده غذایی بسیار مفید به شمار می آیند.
جالب است بدانید که بدن میگو تهی از آهن است و به همین دلیل، رنگ خون آن آبی رنگ است؛ خونی که منبع غنی از مس است. برای استفاده حداکثری از فواید میگو بهتر است آن را بخارپز یا کباب کنید و در صورت پختن، آن را خیلی نپزید تا خاصیت و مواد معدنی آن حفظ شود و از بین نرود. در ادامه شما را با برخی از فواید میگو آشنا خواهیم کرد.
- افزایش تعداد گلبول های قرمز خون: بیشتر افراد فکر می کنند که آهن، تنها ماده معدنی لازم برای تشکیل هموگلوبین است؛ اما باید بدانید که ویتامین A و ویتامین B۱۲ نقش مهم تری دراین باره دارند و تولید گلبول های قرمز خون را به صورت مستقیم افزایش می دهند.
- بهبود عملکرد تیروئید: میگو با دارا بودن ید، به حفظ عملکرد تیروئید کمک می کند.
- جلوگیری از ریزش مو: میگو منبع غنی روی است که مانع از ریزش مو می شود.
- ساخت استخوان هایی محکم و قوی: کلسیم، منیزیم، فسفر، روی و ویتامین D موجود در میگو، این ماده غذایی را تبدیل به غذایی فوق العاده برای ساخت استخوان هایی محکم و قوی می کند.
- بهبود سلامت چشم: میگو حاوی آنتی اکسیدان های بسیاری از جمله آستاگزانتین است که به حفظ سلامت چشم ها، تسکین خستگی و کمک به جلوگیری از دست دادن بینایی کمک می کند.
- کمک به سلامت پوست: آنتی اکسیدان آستاگزانتین در میگو با انعکاس اشعه فرابنفش مبارزه می کند و اثر مخرب آن را روی پوست شما از بین می برد.
- کاهش ریسک ابتلا به سرطان: وجود آستاگزانتین و سلنیوم در میگو، رشد یا تکثیر تومور را کاهش می دهند.
- کاهش وزن: میگو با افزایش سوخت و ساز و کاهش سطح لپتین به کاهش وزن کمک می کند.
- بهبود سنتز پروتئین عضله: میگو یک ماده غذایی غنی از پروتئین و مناسب برای عضله سازی و بدن سازی است.
- کمک به سلامت مغز: میگو با جلوگیری از التهاب مغز و بهبود حافظه به سلامت مغز شما کمک می کند.
- کاهش خطر حمله قلبی و سکته