شربت چیا یک نوشیدنی عالی برای کاهش وزن است.چیا ﺭﺍ می توانید به علت داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده کنید.این دانهها پس از جذب آب لعابدار شده و به صورت ژلهای درمیآید.با توجه به خاصیت سیر کنندگی دانه چیا و به دلیل اینکه کالری آن کم است باعث می شود مواد چاق کننده کمتری وارد بدن شود و نتیجه آن لاغر شدن است.
از گذشته های دور در ایران رسم بر این بوده است که از مهمانان، به خصوص در روزهای گرم سال با شربت خانگی پذیرایی شود. این نوشیدنی های خوشمزه ایرانی علاوه بر رفع عطش، دارای خواص بی شماری هستند. همچنین با فرارسیدن سال نو و ایام نوروز، خانواده ها تمام تلاش خود را به کار می بندند که با بهترین و خوشمزه ترین خوراکی ها و نوشیدنی ها از مهمانان خود پذیرایی کنند. اگر به درست کردن شربت های خانگی علاقه مند هستید، در این مجموعه با ما همراه شوید تا با طرز تهیه شربت دانه چیا ساده آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه شربت دانه چیا
- دانه چیا ۱ ق غذا خوری
- آب جوش ۱/۲ پیمانه
- عسل ۱ ق غذا خوری
- زعفران دم کرده ۱ ق چای خوری
- گلاب ۱ ق غذا خوری
طرز تهیه شربت دانه چیا خوشمزه و مفید برای لاغری
ابتدا باید دانه چیا را خیس کنید. برای اینکه دانه چیا داخل لیوان ته نشین نشود باید آن را با آب گرم خیس کنید. افزودن آب سرد به دانه چیا باعث می شود دانه چیا ته نشین شود. این مقدار مواد برای ۲ لیوان مناسب است. برای ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دانه چیا خیس بخورد.
داخل لیوان مورد نظر باید کمی آب جوش و عسل بریزید و هم بزنید تا عسل داخل آب جوش حل شود. سپس دانه چیا خیس خورده را اضافه کنید. دانه چیا بعد از خیس خوردن پف می کند. زعفران را با کمی قند بسابید و با چند قطع یخ صبر کنید تا خوشرنگ شود و دم بکشد.
در ادامه باید زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز کند. در انتها نوبت اضافه کردن گلاب می باشد، گلاب را افزوده و شربت دانه چیا را میل کنید. اگر برای لاغری می خواهید این شربت را بخورید باید نیم ساعت قبل از صبحانه و به صورت ناشتا میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه شربت دانه چیا
- می توانید به دلخواه کمی عرق شاطره و عرق کاسنی به آن اضافه کنید.
- این شربت برای کسانی که زیاد جوش می زنند نیز گزینه خوبی می باشد.
- می توانید دانه چیا خیس خورده را به هر شربتی که دوست دارید اضافه کنید.
دانه چیا چیست و چه خواصی دارد؟
چیا گیاهی یکساله از خانواده نعناعیان است که برای مصرف دانه آن کاشته می شود.دانه چیا به عنوان یک منبع غنی گیاهی اسیدهای چرب امگا ۳ شناخته شده است، علاوه بر این سرشار از کلسیم، پروتئین و فیبر است.همچنین فاقد گلوتن است که برای بیماری سلیاک، عدم تحمل گلوتن یا برای کسانی که فقط سعی دارند از گلوتن اجتناب کنند، فوق العاده است.دانه چیا یک منبع غنی از ویتامین های گروه B است، همچنین سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، فسفر و روی است.وقتی دانه های چیا را خیس می کنید تا چند برابر وزن خود آب جذب می کنند و لعاب دار و ژله ای می شوند.اگر برای تأمین امگا ۳ مورد نیاز بدن خود از ماهی و روغن ماهی استفاده می کنید ولی نگران فلزات سنگین سمی ماهی هستید و بو و مزه ماهی برای شما خوشآیند نیستمی توانید از دانه چیا به عنوان منبع گیاهی امگا ۳ استفاده کنید.