رانی شلیل و رانی هلو خانگی نوشیدنی خنک و گوارایی هستند که راحت و سریع آماده می شود. این نوشیدنی سالم، بدون مواد افزودنی و بسیار خوش طعم است.
روزهای گرم تابستان را می گذرانیم و هیچ چیز بهتر از یک اسموتی، انواع نوشیدنی، آبمیوه، شربت یا بستنی خنک نمی چسبد. در این میان رانی، یکی از انواع نوشیدنی با تکه های میوه است که با چند تکه یخ تبدیل به یک نوشیدنی خنک و بهشتی در روزهای داغ می شود. شلیل سرشار از مواد مغذی است. همچنین کالری شلیل بسیار کم است و این میوه به دلیل داشتن ویتامین های C و A بهترین میوه برای رفع گرما زدگی است. شلیل در جلوگیری از بروز بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری قلبی عروقی است.ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، استخوان و دندان دارد. این میوه سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن با خاصیت آنتی اکسیدانی باعث ارتقای سطح ایمنی بدن شده و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند.
مواد لازم برای تهیه رانی شلیل خانگی
- شلیل و هلو جمعا ۱ کیلوگرم
- شکر ۵ الی ۸ ق غذا خوری
- آب سرد ۲ الی ۳ پیمانه
طرز تهیه رانی شلیل با هلو
ابتدا شلیل ها را بشورید و روی هر کدام یک بعلاوه با چاقو ایجاد کنید. شما می توانید از میکس هلو و شلیل استفاده کنید و یا می توانید فقط از شلیل استفاده کنید. سپس داخل یک قابلمه آب ریخته تا به جوش بیاید و زمانی که به جوش آمده باید هلو و شلیل را اضافه کنید.
به مدت ۳ دقیقه هلو و شلیل را در آب در حال جوش بریزید و بعد از ۳ دقیقه داخل یک کاسه آب سرد و یخ ریخته و هلو ها را داخل آب سرد بریزید تا با شوک وارد شدن به آن ها به راحتی با یک فشار ساده پوست آن را جدا کنید و از وسط به دو نیم کنید و در اندازه دلخواه خرد کنید.
مقداری از شلیل ها را کنار قرار دهید و مابقی را به همراه شکر و آب داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و مواد را میکس کنید تا یکدست شود. شکر را می توانید به صورت تدریجی اضافه کنید و مواد را تست کنید و اگر نیاز بود مجدد کمی شکر اضافه کنید.بعد از میکس شدن شلیل های خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید و داخل لیوان سرو ریخته و خنک میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه رانی شلیل بدون افزودنی به روش طبیعی و آسان
- می توانید بجای شکر از عسل استفاده کنید.
- هرچقدر میزان آب را کمتر بریزید رانی شما غلیظ تر می شود.
- بهتر رانی را در یخچال قرار تا کاملا خنک شود.
برای تهیه رانی شلیل در مرحله اول باید شلیل ها را شسته و هسته آن ها را جدا کرده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس شلیل ها را در یک قابلمه بریزید و ۴ لیوان آب را به آنها اضافه کنید.قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. اجازه دهید به مدت 10 دقیقه شلیل ها با آب بجوشد. سپس شعله گاز را خاموش کرده و شکر و آب لیموترش را اضافه کنید.تمام مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. سپس دو یا سه قاشق از مواد رانی را جدا کرده و بقیه با مخلوط کن به صورت پوره در آورید.دقت داشته باشید که مایه رانی باید یکدست باشد. وقتی رانی خنک شد قبل از اینکه آنها را به شیشه انتقال دهید، رانی های از قبل جدا کرده را به مایه یکدست شده خود اضافه کنید.رانی را در شیشه های تمیز و بدون بو و چربی بریزید و درب شیشه را محکم ببندید، شیشه را چند ساعت به حالت وارونه قرار دهید تا خلاء داخل شیشه از بین برود و رانی کپک نزند. سپس در یخچال بگذارید تا خنک شود و به صورت سرد میل کنید. مواد لازم جهت تهیه رانی شلیل روش دوم
روش تهیه رانی شلیل روش دوم