پیری امری اجتناب ناپذیر است، اما افزایش طول عمر انسان و کند کردن روند پیری برای دههها در کانون توجه پژوهشهای علمی بوده است. طی این پژوهشها، دانشمندان تعداد زیادی از مواد دارای خاصیت ضد پیری را شناسایی کردهاند که بسیاری از آنها به شکل مکمل قابل مصرف هستند.
پیری که میتواند به عنوان زوال مرتبط با گذشت زمان عملکردهای فیزیولوژیکی ضروری برای بقا و باروری تعریف شود، روندی است که بیشتر مردم خواهان کند کردن سرعت آن هستند. در ادامه با ۷ مکمل غذایی دارای خواص ضد پیری بیشتر آشنا میشویم.
۱-کورکومین
کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه، نشان داده است که از خواص ضد پیری قدرتمند سود میبرد که به پتانسیل آنتی اکسیدانی قوی آن نسبت داده میشود. پیری سلولی زمانی رخ میدهد که تقسیم سلولی متوقف میشود. با افزایش سن، سلولهای پیر انباشته میشوند که باور بر این است پیری و پیشرفت بیماری را تسریع میکنند.
پژوهشها نشان دادهاند که کورکومین پروتئینهایی خاص، از جمله سیرتوین ها (Sirtuin) و پروتئین کیناز فعال شده با AMP (AMPK) را فعال می کند که به تاخیر در پیری سلول و افزایش طول عمر کمک می کنند.
افزون بر این، کورکومین نشان داده است که با آسیب سلولی مقابله کرده و در آزمایشهایی با سوژههای حیوانی به طور قابل توجهی طول عمر مگسهای میوه، کرم های گرد و موشها را افزایش داده است. این ترکیب نشان داده است که بیماریهای مرتبط با افزایش سن را به تاخیر انداخته و علائم مرتبط با افزایش سن را نیز کاهش میدهد.
این ممکن است چرایی ارتباط مصرف زردچوبه با کاهش خطر زوال روانی مرتبط با افزایش سن در انسان را توضیح دهد.
شما میتوانید مصرف کورکومین خود را با استفاده از زردچوبه در دستورالعملهای غذایی مختلف یا مصرف مکملهای کورکومین افزایش دهید.
شایان ذکر است که پیش از آغاز مصرف هر مکملی با پزشک خود مشورت کنید.
۲-اپیگالوکاتچین گالات
اپیگالوکاتچین گالات (EGCG) یک ترکیب پلیفنولی شناخته شده است که به میزان زیاد در چای سبز وجود دارد. این ترکیب فواید سلامت جالب توجهی را ارائه میکند و پژوهشها نشان دادهاند استفاده از آن خطر برخی انواع سرطان و همچنین مشکلات سلامت دیگر مانند بیماری قلبی را کاهش میدهد.
اپیگالوکاتچین گالات ممکن است پیری را با بازیابی عملکرد میتوکندری در سلولها و عمل روی مسیرهای درگیر در پیری از جمله مسیر سیگنالینگ پروتئین کیناز فعال شده با AMP کند سازد.
همچنین، این ترکیب اتوفاژی، فرآیندی را که در آن بدن مواد سلولی آسیب دیده را از بین میبرد، تحریک میکند.
نوشیدن چای سبز با کاهش خطر دلایل مختلف مرگ و میر، مرگ ناشی از دیابت، سکته مغزی و بیماری قلبی مرتبط بوده است. افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که این نوشیدنی میتواند در برابر پیری پوست و بروز چین و چروک ناشی از قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش پیشگیری کند.
اپیگالوکاتچین گالات را میتوانید با مصرف چای سبز یا مکملهای این ترکیب دریافت کنید.
شایان ذکر است که پیش از آغاز مصرف هر مکملی با پزشک خود مشورت کنید.