اصلی ترین مواد طعم دهنده به ترشی ها، سبزیجات می باشند بنابراین باید برای تهیه یک ترشی خوشمزه، سبزی مخصوص آن را بشناسید.
سبزی مناسب برای خوش طعم شدن هر نوع ترشی
از نظر خیلی از ما و شما یکی از بهترین خوردنی های دنیا، ترشی است. ایرانیان نسبت به سایر کشور ها مصرف ترشی بالایی دارند برای همین مهارت و تنوع بیشتری هم دارند.
در تهیه ترشی، سبزی که در آن می ریزید بسیار مهم است پس باید نکات مرتبط به آن را نیز بدانید.
ترکیب سبزی انواع ترشی
طعم تشکیل دهنده ترشی، سبزی آن است. شوید، یکی از سبزی هایی است که همیشه در ترشی ها دیده می شود؛ علاوه بر شوید از سبزی های دیگری مثل نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان نیز در ترشی استفاده می شود؛ زیرا هر کدام از این سبزیجات طعم و عطر خاصی به ترشی می دهند و ترکیب این 7سبزی است که ترشی را به طعم ایده آلش نزدیک می کند.
برخی از سبزی ها دارای منیزیم و کلیسم هستند مانند ترخان که به ترشی کمی طعم تند و تیز می دهد و اصلی ترین سبزی ترشی ترخان، مرزه و نعناع هستند. مرزه و نعنا زمانی که باهم ترکیب بشوند مزه فوق العاده ای به ترشیتان می دهند. برخی از سبزی ها را می توانید به صورت خشک شده استفاده کنید مانند:شوید، پونه، نعنا، ترخون و مرزه. سبزی های تازه ای که برای طعم دار کردن ترشی ها می توانید از آن ها استفاده کنید:شوید، ترخون، رزماری، آویشن، پونه و مرزه. برای هر نوع ترشی سبزی مخصوصی باید استفاده شود برای همین در ادامه به صورت مجزا هریک از ترشی های محبوب ایرانی را با سبزی مناسب همان ترشی دسته بندی کرده ایم. یک ترشی که اگر شما سرماخورده هم باشید می توانید استفاده کنید، ترشی هفت بیجار است. راز خوشمزه بودن ترشی هفت بیجار در پونه، نعناع و ریحانی است که در آن استفاده می شود. سبزی هایی که باعث می شود ترشی لیته بادمجان شما به مدت زیادی سالم بماند و مزه ترشیتان را بهتر می کند شامل:نعناع، ترخان، ریحان، گشنیز، جعفری و مرزه می باشد. طعم ترشی بادمجان با این سبزی ها تکمیل می شود :نعناع، مرزه، جعفری، ترخون، پونه سبزی شمالی(شیشاک یا چوچاق) و ریحان، اصلی ترین سبزی هایی هستند که در این ترشی استفاده می شود. سبزی های معطر ترشی نازخاتون شامل:ریحان، ترخون، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز. سبزی ترشی خیار حلقه ای شامل ترخون و گلپر است. بهترین سبزی برای سبزی پیاز ترشی نعنا خشک است. ترشی تره ی معروف را با سبزیجات معطری مثل اسفناج تازه ، گشنیز ، جعفری ، نعناع و شوید آماده می کنند. جعفری، گشنیز، تره، نعنا خشک و خلواش چوچاق، سبزی های اصلی ترشی معروف واش هستند. در ترشی مخلوط گل کلم شباهت بسیار زیادی به ترشی هفت بیجار دارد سبزیجات معطر همچون ساقه کرفس، نعناع، مرزه، جعفری، پونه، ترخون، گشنیز و در صورت تمایل شوید خشک به کار برده می شود. برای تهیه ی یک ترشی شور خوشمزه حتما باید از سبزیجاتی مثل کرفس، شوید، جعفری، مرزه و ترخون استفاده شود. خانم هایی که در تهیه ی این ترشی مهارت دارند از سبزیجاتی مثل کرفس، گلپر، تخم گشنیز استفاده می کنند. برای هر سه این ترشی ها از سبزیجاتی همچون مرزه، ترخون، برگ تازه کرفس، گشنیز و نعنا استفاده کنید. حذف هر کدام از موارد و یا کم و زیاد کردن هریک از این سبزیجات معطر بستگی به ذائقه و سلیقه ی شما دارد. نعنا، ترخون، مرزه و شوید سبزیجات اصلی ترشی پیاز هستند. بهترین و تنها سبزی که برای تهیه ترشی فلفل تند استفاده می شد برگ بو است. سبزی این ترشی دقیقا مرتبط به اسم آن است، یعنی گیاه خرفه. برای درست کردن ترشی خیار چنبر میتوانید از سبزیجات معطر خشک استفاده کنید. ترشی خیارشور را با سبزیجات معطری همچون ترخون، مرزه، شوید و جعفری آماده می کنند. برای تهیه ی یک ترشی فلفل دلمه ای خوشمزه مرزه، نعنا، شوید و ترخون بهترین انتخاب است. سبزیجات معطر مثل مرزه، ترخون، گشنیز و جعفری برای ترشی ریز، بهترین هستند. چنانچه در مطلب آموزش این ترشی در بخش های قبلی آشپزخانه نمناک خواندید، کرفس دقیقا همان سبزی است که برای تهیه ترشی سالاد فصل از آن استفاده می شود. نعناع، گشنیز، جعفری سبزی هایی هستند که برای تهیه ترشی زالک مورد استفاده قرار میگیرند. این ترشی سبزی خاصی ندارد و اغلب ان را بدون سبزی میاندازند اما بعضی ها ترخون به دلخواه به این ترشی اضافه می کنند. برای تهیه ی ترشی قارچ از سبزی هایی شامل فلفل سبز یا قرمز، سیر، ترخون، نعناع استفاده می شود. شوید خرد شده تازه، جعفری خرد شده، برگ بو، اصلی ترین سبزی ترشی کدو سبز هستند. اگر مایل به انداختن ترشی شلغم هستید باید بدانید که تنها سبزی این ترشی برگ بو است. سبزی ترشی گوجه سبز و گوجه قرمز ترخون است و بس. ترشی لوبیا سبز با سبزی هایی همچون نعنا، گشنیز، جعفری، ریحان و مرزه طعم دار میشود. سبزی مناسب این ترشی پرطرفدار کرفس، جعفری، نعنا و ترخون است. در برخی از ترشی ها باید اندازه آن ها ریز، درشت و سابیده باشد، به این نکته دقت کنید. بهتر است قبل از اینکه سبزی را در ترشی بریزید به مدت دو ساعت سبزی را آبکش و وقتی آب آن کامل گرفته شد سبزی را خرد و به ترشی تان اضافه کنید.اصلی ترین سبزی های ترشی مخلوط
سبزی های خشک و تازه مناسب ترشی
سبزی هایی که به ترشی طعم و عطر میدن
سبزی ترشی هفت بیجار
سبزی برای ترشی لیته بادمجان
سبزی ترشی بادمجان
سبزی ترشی نازخاتون
سبزی ترشی خیار حلقه ای
سبزی پیاز ترشی
سبزی ترشی تره
سبزی ترشی واش
سبزی ترشی گل کلم
سبزی ترشی شور
سبزی ترشی آب گوجه
سبزی ترشی آلبالو، انبه و بندری
سبزی ترشی پیاز
سبزی ترشی فلفل تند
سبزی ترشی خرفه
سبزی ترشی خیار چنبر
سبزی ترشی خیارشور
سبزی ترشی فلفل دلمه ای
سبزی ترشی ریز
سبزی ترشی سالاد فصل
سبزی ترشی زالک
سبزی ترشی سیر
سبزی ترشی قارچ
سبزی ترشی کدو سبز
سبزی ترشی شلغم
سبزی ترشی گوجه
سبزی ترشی لوبیا سبز
سبزی ترشی مشهدی
نکات کلی درباره سبزی مناسب ترشی