فراپه اسپرسو در دسته نوشیدنیهای سرد قرار میگیرد که با نام “کافه فراپه” یا “فراپه یونانی” نیز شناخته میشود. این نوشیدنی برای اولین بار در یونان تهیه شده و طرفداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه فراپه اسپرسو با سس کارامل را آموزش میدهیم که وجود اسپرسو طعم آن را بینظیر کرده است.
مواد لازم برای تهیه فراپه اسپرسو با سس کارامل (۱ نفر)
- ½ فنجون آب جوشیده
- ½ فنجون اسپرسو
- ¼ فنجون شکر
- ¼ فنجون آب سرد
- ۱ فنجون شیر کم چرب
- ¼ فنجون هات چاکلت
- ۱ فنجون یخ خرد شده
- خامه زده شده (برای تزئین)
مراحل تهیه فراپه اسپرسو با سس کارامل
آب جوشیده را با اسپرسو ترکیب میکنیم تا کمی رقیق شود. ترکیب حاصل را خوب هم میزنیم. سپس آن را دورن قالب یخ میریزیم و به مدت ۴ ساعت در فریزر قرار میدهیم تا یخ بزند. شکر را همراه با آب سرد داخل ظرف میریزیم و آن را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم. ترکیب را به آرامی هم میزنیم تا رنگ آن طلایی شود. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم. برای خوشمزهتر شدن فراپه اسپرسو در ترکیب آن از هات چاکلت هم استفاده میکنیم. در این مرحله سس کارامل را به همراه شیر و هات چاکلت درون بلندر (مخلوط کن) میریزیم و سپس بلندر را به مدت ۲۰ ثانیه روش میکنیم تا ترکیب کاملا یکدست شود. در گام بعدی یخ خرد شده را به همراه کیوبهای یخ اسپرسو به ترکیب داخل بلندر اضافه میکنیم و آن را به مدت ۱ دقیقه بهخوبی بلند میکنیم. فراپه اسپرسو آماده است آن را داخل لیوان سرو میریزیم. در پایان میتوانیم نوشیدنی را با خامه زده شده، سیروپ یا سس شکلات تزئین کنیم. نوش جان!! اگر مخلوط کنی که استفاده میکنیم قابلیت یخ شکن نداشته باشد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دستگاه، کیوبهای یخ را قبل از ریختن داخل بلندر خرد میکنیم.گام اول – اسپرسو یخی
گام دوم – سس کارامل
گام سوم – هات چاکلت
هاتچاکلت را میتوانیم به روشهای مختلف آماه کنیم. مثلا شکلات معمولی یا شکلات تلخ را روی شعله ملایم آب کرده و به آن کمی آب یا شیر داغ اضافه کنیم.
روش دیگر که به نظر من هات چاکلت خوش مزهتری میدهد استفاده از پودر هات چاکلت با کیفیت است. پودر هات چاکلت از ترکیب پودر کاکائو، پودر خامه و پودر فندق تهیه میشود. البته معمولا کمی شکر هم دارد.گام چهارم – مخلوط کن!
پی نوشت