در این مطلب قصد داریم طرز تهیه قهوه عسلی را با طعمی عالی و ناب آموزش دهیم. قهوه ها تنوع بالایی دارند که آشنایی و تهیه هر یک از آنها می تواند تغییر و تحولی دلچسب را در لحظات و زندگی شما به وجود آورد.
«کافه کُن میِل» (Café con miel)، یکی از انواع قهوه است که خاستگاه آن به کشور اسپانیا برمی گردد. این نوشیدنی با عسل یا همان «میل» (miel) در زبان اسپانیایی، با یک شات اسپرسو و شیر گرم درست می شود. مواد تشکیل دهنده این نوشیدنی به صورت لایه لایه در لیوان یا ماگ ریخته می شوند و در نهایت برای تزئین روی لایه کف شیر، پودر دارچین پاشیده می شود. عسل در واقع، نقش شیرین کننده این قهوه را بازی می کند که به صورت گرم سرو می شود؛ به همین دلیل، شکر از طرز تهیه این نوشیدنی خط می خورد.
گاهی اوقات می توان به نوشیدنی «کافه کن میل» یا قهوه عسلی که در کشور فرانسه با نام «کافه میل» شناخته می شود، ادویه هایی چون زنجبیل، دارچین، هل، جوز هندی و وانیل نیز اضافه کرد. تهیه این نوشیدنی بسیار ساده است و تنها به پنج دقیقه زمان نیاز دارد؛ اما در نهایت نتیجه شگفت انگیزی در انتظار شما است؛ قهوه ای با طعم منحصربه فرد و دلچسب که می توان آن را برای صبحانه، یک دسر سبک یا عصرانه سرو کرد.
جالب است بدانید که سال ها قبل از محبوب شدن قهوه های طعم دار، اسپانیایی ها، یک نوع قهوه خوشمزه را بعد از شام می نوشیدند که مملو از ادویه های متفاوت بود و با عسل شیرین می شد. عسل، قرن ها نه فقط در آشپزی بلکه در طب سنتی به دلیل خاصیت ضد باکتریایی آن و همچنین تسکین سرفه های مداوم، مورد استفاده قرار می گرفته است. اسپانیایی ها «کافه کن میل» را در صبحگاه می نوشند تا از خواص مفید آن برای هضم و سیستم گوارش بهره مند شوند و باور دارند که با نوشیدن قهوه عسلی، یک روز سالم را آغاز کرده اند. در ادامه با همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این نوشیدنی خاص و پرطرفدار در سراسر جهان آشنا کنیم.
مواد لازم برای قهوه عسلی اسپانیایی
- پودر قهوه 1 قاشق چایخوری
- آب 1 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- عسل 2 قاشق غذاخوری
- دارچین مقداری
طرز تهیه قهوه عسلی اسپانیایی
پودر قهوه را با 1 لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با حرارت ملایم، قهوه و آب را آنقدر هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. وقتی قهوه به جوش آمد، آن را سریع از روی حرارت بردارید(قهوه نباید بجوشد).شیر را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن شیر، آن را از روی حرارت بردارید و با مقداری دارچین مخلوط کنید. سپس، مخلوط شیر و دارچین را با همزن برقی آن قدر بزنید تا کف کند.درون لیوان سرو، قهوه آماده را با عسل مخلوط کنید. سپس، کف شیر را به آرامی روی قهوه بریزید و روی آن را کمی پودر قهوه بپاشید و سرو کنید.
مواد اولیه شیر عسلی اسپانیایی روش دوم
- پودر قهوه 1 قاشق چای خوری
- آب 1 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- عسل 2 قاشق چای خوری
- دارچین 1/8 قاشق چای خوری
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
- جوز هندی مقداری
طرز تهیه شیر عسلی اسپانیایی روش دوم
پودر قهوه را با 1 لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با حرارت ملایم، قهوه و آب را آنقدر هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. وقتی قهوه به جوش آمد، آن را سریع از روی حرارت بردارید.قهوه آماده، شیر، عسل، دارچین، وانیل و جوز هندی را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را روی حرارت هم بزنید و اجازه دهید خوب گرم شوند. به محض این که قهوه عسلی به جوش افتاد، آن را از روی حرارت بردارید (قهوه نباید جوشانده شود).
نکات طلایی در تهیه قهوه عسلی اسپانیایی
- ادویه های قهوه عسلی را می توانید به سلیقه خودتان کم و زیاد کنید.
- این قهوه را باید با حرارت ملایم درست کنید.
- برای تزیین روی قهوه عسلی در روش دوم می توانید از مقداری خامه استفاده کنید.
فواید سلامتی قهوه با عسل
بسیاری از فرهنگ ها برای هزاران سال از عسل استفاده کرده اند و نه فقط برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی هایشان. عسل به عنوان یک ضد عفونی کننده موثر و ضد التهاب شناخته شده است و به عنوان کمک کننده زیبایی نیز استفاده می شود. در اینجا تنها برخی از فواید عسل در صورت افزودن به فنجان قهوه روزانه شما آورده شده است.
1. مواد مغذی بیشتر
بسته به منبع شهد مورد استفاده برای تولید آن، عسل می تواند وزن تغذیه ای بسیار بیشتری نسبت به شکر معمولی داشته باشد. استفاده از شکر فقط به شما کالری می دهد، اما عسل دارای مزایای اضافی ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، ریبوفلاوین و بسیاری دیگر است.عسل همچنین حاوی برخی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر و روی است که همگی برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند. ویتامین های کمیاب هنوز بهتر از عدم وجود ویتامین هستند. به خصوص اگر در مورد شیرین کننده ها صحبت می کنید.
2. شیرین تر از شکر
اگرچه مردم به شما می گویند که عسل در واقع کالری بیشتری نسبت به پوند شکر دارد، اما در واقع به شما نمی گویند که برای شیرین کردن فنجان قهوه خود نیازی به استفاده از عسل ندارید. این به این دلیل است که عسل معمولا شیرین تر از شکر است.بنابراین، اگرچه یک قاشق چای خوری عسل حاوی ۲۲ کالری است، اما نیازی به مصرف بیشتر از آن قاشق چای خوری ندارید. شما این تجمل را خواهید داشت که از عسل کمتری استفاده کنید بدون اینکه شیرینی آن را قربانی کنید.
3. ضد میکروبی
آیا می دانستید که عسل زمانی به عنوان یک جزء دارویی برای هزاران سال استفاده می شد؟ خوب، به این دلیل است که عسل یک ترکیب ضد میکروبی موثر است. در واقع، بسیاری از فرهنگ های باستانی عسل را برای زخم ها، سوختگی ها یا زخم های مختلف استفاده می کرده اند و مشخص شده است که به بهبودی سریع تر از حد معمول کمک می کند.با افزودن عسل به قهوه خود، از این فواید نیز بهره مند می شوید. به عنوان مثال، عسل می تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی سرفه عمل کند.بنابراین، اگر سرفه دارید و ترجیح می دهید از درمان بدون نسخه برای آن استفاده نکنید، عسل می تواند جایگزین خوبی باشد. همچنین یک راه خوب و طبیعی برای تسکین گلودرد است.
4. سرشار از آنتی اکسیدان
عسل همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان غنی شناخته شده است. با افزودن عسل به فنجان قهوه روزانه خود، از محافظت بدن خود در برابر اثرات رادیکال های آزاد اطمینان حاصل می کنید. این به معنای کاهش خطر ابتلا به سرطان های خاص، احتمال کمتر ابتلا به آلزایمر یا بیماری پارکینسون و حتی کند کردن روند پیری است.
5. ضد التهاب
خواص درمانی عسل به ضد میکروبی بودن آن ختم نمی شود. همچنین به عنوان یک ضد التهاب موثر شناخته شده است. این امر باعث می شود عسل نه تنها در مدیریت التهاب مزمن مانند تصلب شرایین، دیابت شیرین و بیماری های قلبی عروقی مفید باشد، بلکه به پیشگیری از آنها در افرادی که مستعد ابتلا هستند نیز کمک می کند. این در تضاد کامل با شکر معمولی است که در واقع واکنش های التهابی را بسیار بدتر می کند.
6. تسکین آلرژی
اگر عسلی که استفاده می کنید منبع محلی است، به احتمال زیاد می تواند به آلرژی شما نیز کمک کند. آلرژی های ناشی از گرده گل به ویژه علائم کاهش می یابد، حتی برخی افراد می گویند که به طور کلی به آن مبتلا نمی شوند.یکی از تئوری های اصلی این است که عسل محلی حاوی آثاری از گرده است. این مقدار کمی از گرده به افراد مبتلا به آلرژی کمک می کند تا با قرار دادن مکرر بدن خود در معرض واکنش های آلرژیک، حساسیت خود را نسبت به واکنش های آلرژیک از بین ببرند.علاوه بر این، به لطف خواص ضدالتهابی عسل، افرادی که به آلرژی مبتلا می شوند علائم کمتری را تجربه می کنند، به این معنی که نیازی به مصرف دارو به اندازه گذشته ندارند.
7. هضم راحت تر
اگر معده حساسی دارید، تغییر به عسل نیز می تواند برای شما معجزه کند. برخلاف قندهای تصفیه شده، عسل به خودی خود نیازی به تجزیه آنچنانی در طول هضم ندارد.این به این دلیل است که عسل در حالی که از شهد فرآوری می شود توسط زنبورها تجزیه شده است. عسل همچنین حاوی آنزیم های خاصی است که تا حدی قند را مدت ها قبل از مصرف آن تجزیه کرده اند. این باعث می شود عسل پردازش شود و برای دستگاه گوارش شما سخت نباشد.