تمام عمر اشتباه تخم مرغ درست میکردید! همزده تخم مرغ خوردن سنتی است که به هزاران سال پیش برمیگردد.
در حدود سال ۱۴۰۰ پیش از میلاد، پرندگان اهلی شدند و در مصر و همچنین چین پرندگان برای مصرف انسان تخمگذاری میکردند.
تخم مرغ را به هر روشی بپزید، میتوانید آن را بهآسانی در هر زمانی از روز مصرف کنید. تخم مرغ قیمت زیادی ندارد؛ ولی یکی از غنیترین منابع پروتئین است.
شاید تهیه برخی غذاهای دارای تخم مرغ سخت باشد؛ اما حتی یک آشپز تازهکار نیز میتواند غذاهای ساده و خوشمزهای با آن درست کند. در ادامه این مطلب با روشهای پختن تخم مرغ با طعمهای لذیذ و دلچسب بیشتر آشنا میشوید.
پیش از آشنایی با انواع روشهای پختن تخم مرغ به این دو نکته توجه کنید:
هنگام پخت تخم مرغ، سفیده آن با ظروف چدنی واکنش شیمیایی برقرار میکند و موجب مضرشدن تخم مرغ میشود؛ بنابراین بهتر است برای طبخ آن از ظروف نچسب استفاده کنید.
همچنین، بهترین روش برای ارزیابی تازگی تخم مرغ این است که آن را در کف کاسهای پر از آب بگذارید. تخم مرغ تازه در کف ظرف میماند؛ ولی تخم مرغ کهنه روی آب شناور میشود.
۱ تخم مرغ آبپز بدون پوست
با این روش از انواع پخت تخم مرغ آشنایی دارید؟ این نوع تخم مرغ را بیشتر با نان تست میخورند. میتوانید از آن در بندیکت تخم مرغ (Eggs Benedict) نیز استفاده کنید.
برای درستکردن تخم مرغ آبپز بدون پوست، در ظرفی تا ارتفاع ۵ سانتیمتر آب بریزید. سپس به آن نصف قاشق چایخوری سرکه اضافه کنید و شعله را روشن کنید تا آب به حالت نیمجوش برسد. در همین حین، تخم مرغ (که حتما باید تازه باشد) را در کاسهای بشکنید.
زمانی که آب در حالت نیمجوش است، آن را بهآرامی هم بزنید تا حالت چرخشی در مرکز ظرف ایجاد شود. سپس تخم مرغ را در آن ظرف بریزید. حواستان باشد که تخم مرغ به کف ظرف نخورد.
برای اینکه زرده تخم مرغ آبکی باشد، ۲ دقیقه و برای اینکه سفت بشود، ۴ دقیقه باید در ظرف باقی بماند.
سپس تخم مرغ را با قاشق یا کفگیر از ظرف خارج کنید و روی یک دستمال بگذارید تا آب اضافی آن جذب دستمال شود. تخم مرغ آبپز بدون پوست را روی نان تست بریزید و بلافاصله میل کنید و از آن لذت ببرید.
۲ تخم مرغ شکمپر
شاید شما هم فکر نمیکردید یکی از انواع پخت تخم مرغ، شکمپرکردن آن باشد! برای این کار، اول باید تخم مرغ را بهصورت آبپز سفت تهیه کنید.
سپس زرده آن را جدا کنید و دوباره داخل سفیده قرار دهید. تخم مرغ شکمپر غذای خوشمزهای است که میتوانید آن را بههمراه ناهار یا بهعنوان پیشغذا در وعده شام میل کنید.