کافه لاته یکی از انواع نوشیدنی گرم کافی شاپی است. برای تهیه کافه لاته (لته) در منزل به قهوه اسپرسو، کاپوچینو یا قهوه غلیظ و شیر نیاز دارید.
قهوه لاته یکی از انواع قهوه های بسیار خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. قهوه لاته با نام کافه لاته هم شناخته می شود و معمولا از ترکیب قهوه فوری و شیر داغ و کف شیر تهیه می شود. البته می توانیم این نوشیدنی خوشمزه را با قهوه فوری هم درست کنیم. این قهوه از نظر مواد شباهت زیادی به کاپوچینو دارد، با این تفاوت که مقدار ترکیب شیر، قهوه و فوم شیر متفاوت است. این قهوه خوشمزه را می توانیم به راحتی با یک دستگاه فرنچ پرس در منزل درست کنیم. البته این دستگاه برای درست کردن فوم قهوه نیاز است و اگر بخواهیم قهوه را بدون فوم درست کنیم آن هم نیاز نیست، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.
لاته و لاته آرت چیست؟
لاته تقریباً معروف ترین نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو است که از ترکیب اسپرسو، شیر فوم گرفته شده و فوم شیر تهیه می شه. کافه لاته سبک ترین قهوه ای است که با کمترین نسبت اسپرسو تهیه می شود و طعمی غلیظ، رایحه ای تند، بافتی نرم و بسیار عالی دارد. لاته ریشه ایتالیایی داره و معمولاً برای زیبایی و تزیین روی اون از تکنیکی استفاده می شود که به آن لته آرت یا هنر شیر قهوه نگاری میگویند.
در طرز تهیه لاته به چه ابزار و دستگاه هایی نیاز است؟
با وجود این که داشتن یک دستگاه، کار شما را برای درست کردن کافه لاته راحت تر می کند اما نگران نباشید حتی اگر دستگاهی برای جوشاندن شیر یا دم کردن اسپرسو نداشته باشید به راحتی و تنها با کمی ابتکار و چند چیز اضافه بر قوری معمولی که برای ساخت قهوه استفاده می کنید می توانید کافه لاته مخصوص خود را در خانه درست کنید.
شما برای تهیه لاته در خانه به وسیله ای برای درست کردن اسپرسو ( موکاپات ) دارید اما در صورت نبودن موکاپات حتی میتوان قهوه را از فرنچ پرس هم گرفت. علاوه بر این ها شما می توانید از پودر قهوه اسپرسو فوری استفاده کنید. که به راحتی با مقداری آب جوش آماده می شود. همچنین در این دستور به وسیله ای برای داغ کردن شیر و وسیله ای برای تولید کف شیر هم نیاز است. باز هم داشتن یک فرنچ پرس میتواند برای ایجاد کف شیر در دستور طرز تهیه لاته کافی باشد.
مواد لازم برای تهیه لاته با فرنچ پرس و موکاپات
- شیر پرچرب ۱ پیمانه
- قهوه ۱ شات
طرز تهیه لاته خوشمزه و حرفه به روش کافی شاپی
ابتد باید حدود ۱ شات ۶۰ سی سی قهوه دم کرده تهیه کنید. می توانید از ساشه قهوه فوری استفاده کنید و یا می توانید از موکاپات برای دم آوری استفاده کنید. پودر قهوه را داخل مخزن موکاپات ریخته و داخل مخزن آب تا سوپاپ آن آب گرم بریزید و قهوه را کمی تمپ کنید و روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید تا قهوه از دستگاه خارج شود.
در ادامه شیر ۴۵ درجه را باید داخل فرنچ پرس بریزید. دقت کنید نباید دمای شیر خیلی بالا باشد و حدودی که دست گرما را احساس کند ولی نسوزد. سپس اهرم فرنچ پرس را بزنید تا فوم گیری انجام شود به طوری که شیر به دو لایه تقسیم شود و یک لایه شیر و یک لایه فوم آن تقسیم شود.
مقدار شیر باید ۲.۵ برابر قهوه باشد. قهوه تهیه شده را داخل لیوان ریحته و شیر فوم گیری شده را به کمک همان لیوان یا پیچر ریخته و به آرامی روی قهوه بریزید و سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه لاته حرفه ای
- می توانید از ساشه قهوه فوری و کمی آب جوش برای دم آوری قهوه استفاده کنید.
- شیر حتما باید پرچرب باشد، شیر کم چرب فوم خوبی نمی دهد.
- می توانید برای تهیه فوم شیر از همزن مخصوص فوم گیری استفاده کنید.
- آبی که داخل مخزن موکاپات ریخته می شود بهتر است داغ باشد نه خیلی جوش.
- هرچقدر اهرم فرنچ پرس را بیشتر فشار دهید فوم و کف شیر بیشتر می شود.