کدام میوه پروتئین بیشتری دارد؟
کمتر به موضوع پروتئین در میوه فکر میکنیم. میوهها به دلیل محتوای بالای مواد مغذی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و فیبر، بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند ولی به لحاظ پرووتئین، وضعیتشان چگونه است؟ آیا میتوان میوهها را منبعی برای پروتئین به حساب آورد؟ با ما تا آخر این مطلب همراه باشید تا همه چیز را درباره پروتئین در میوه بدانید و به پاسخ سوالتان برسید.
میوه پروتئین دارد؟
وقتی صحبت از پروتئین میشود، میوهها به طور معمول به عنوان یک منبع مهم پروتئینی شناخته نمیشوند؛ چراکه میوهها نسبت به سایر منابع گیاهی، پروتئین کمتری دارند. به عنوان مثال، یک سیب متوسط حاوی کمتر از 1 گرم پروتئین است، در حالی که یک فنجان توت فرنگی حدود 1.1 گرم پروتئین دارد.
پروتئین در میوه موز کمی بالاتر است و هر عدد متوسط آن، حدود 1.3 گرم پروتئین دارد. این مقادیر پروتئین در میوه در مقایسه با مقدار پروتئین موجود در محصولات حیوانی مانند گوشت، ماهی و لبنیات تقریبا ناچیز است.
یک فنجان میوه میتواند حدود 1 تا 10 درصد پروتئین مورد نیاز افراد را تامین کند. میوههای پروتئین دار شامل گواوا، آووکادو، زردآلو، کیوی، شاه توت، پرتقال، موز، طالبی، تمشک و هلو هستند.
همانطور که گفته شد، پروتئین در میوههای مختلف یکسان نیست و برخی از میوهها حاوی پروتئین بیشتری هستند. به عنوان مثال، آووکادو یک میوه منحصر به فرد است که حاوی حدود 2 گرم پروتئین در هر نصف فنجانش است و آن را به منبع خوبی از پروتئین گیاهی تبدیل میکند. به طور مشابه، گواوا و کیوی هر دو دارای پروتئین نسبتاً بالایی برای میوهها هستند، به ترتیب حدود 4.2 گرم و 2.6 گرم در هر فنجان.
آیا میوه منبع مناسبی برای پروتئین است؟
خیر؛ به علت میزان پروتئین بسیار کم پروتئین در میوه، میوهها منبع مناسبی برای پروتئین نیستند. بااینکه پروتئین در میوهها محدود است؛ اما همچنان فواید زیادی برای سلامتی دارند و خوردن انواع میوهها به همراه سایر منابع پروتئینی گیاهی میتواند به سلامت و تندرستی شما کمک کند؛ بنابراین حتما میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
اگر به دنبال بالا بردن پروتئین مصرفی خود هستید، روی منابع دیگری مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی یا حبوبات تمرکز کنید.
در جدول زیر مقدار پروتئین در میوههای مختلف را در هر فنجان آوردیم. با استفاده از جدول زیر میتوانید میزان پروتئین و کالری دریافتیتان از میوهها را حساب کنید. بیشتر میوهها پروتئین بالایی ندارند، اما برخی از میوهها حاوی پروتئین بیشتری نسبت به بقیه هستند. با این حال، باید بگوییم که میوههای پروتئین دار هم نسبت به غذاهای حیوانی مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات حاوی پروتئین بسیار کمتری هستند. در میان میوهها، گواوا (نوعی میوه در آمریکای جنوبی) دارای مقدار نسبتاً بالایی پروتئین با حدود 4.2 گرم پروتئین در هر فنجان (250 گرم) است. سایر میوههایی که پروتئین نسبتا بالایی دارند، عبارتند از آووکادو، جک فروت (میوهای شبیه انجیر در هندوستان) و زردآلو خشک. در ادامه توضیحات کاملتری درباره پروتئین در هر کدام از میوهها خواهیم داد. گریپ فروت یک میوه از خانواده مرکبات است که به خاطر طعم خاص و فواید سلامتی مختلفش شناخته شده است. با این حال از نظر پروتئین، حرفی برای گفتن ندارد. یک گریپ فروت متوسط فقط حدود 1 گرم پروتئین دارد که ناچیزترین است. البته بااینکه این میوه در پروتئین (که یک ماده مغذی ضروری برای بدن ما است) فقیر است، اما گریپ فروت به دلیل مقدار بالای ویتامین C، یک انتخاب خوب و سالم است. شاید لازم باشد یادآوری کنیم که ویتامین سی برای تقویت سیستم ایمنی و ارتقای سلامت پوست ما مهم است. علاوه بر این، گریپ فروت کالری کم و فیبر بالایی دارد و برای کسانی که به دنبال کاهش وزن یا حفظ وزن سالم هستند، انتخاب خوبی است. این میوه همچنین سرشار از سایر مواد مغذی مهم مانند پتاسیم، فولات و ویتامین A است و منبع خوبی از آنتی اکسیدانهاست که میتواند به محافظت از بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کند. مانند بقیه موارد، پروتئین در میوه توت فرنگی نیز بسیار محدود است. یک فنجان (150 گرم) توت فرنگی حاوی حدود 1 گرم پروتئین است. با این حال، توت فرنگی سرشار از سایر مواد مغذی مهم مانند ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدانهاست. همچنین کالری کمی دارد و میتواند به سلامت پوست، کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب شما کمک کند. گیلاس میوهای خوشمزه و مغذی است، اما منبع قابل توجهی از پروتئین نیست. یک فنجان (154 گرم) گیلاس حاوی حدود 1.5 گرم پروتئین است. بااینکه این مقدار کم است، اما چیزی از ارزشهای گیلاس کم نمیکند و گیلاس هنوز یک میوه عالی برای یک رژیم غذایی سالم است. گیلاس سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر بیماریها کمک میکند. گیلاس همچنین دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به کاهش درد عضلانی و بهبود ریکاوری بدن کمک کند. سیب میوهای محبوب و مغذی است، اما پروتئین خاصی ندارد. یک سیب با اندازه متوسط فقط حدود 0.3 گرم پروتئین دارد. با این حال، مثل بقیه میوهها، سیب سرشار از مواد مغذی مهم دیگری مانند فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان هاست و می تواند به هضم، کاهش التهاب و کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک کنند. از آنجایی که سیب، کالری کمی دارد، یک انتخاب خوب برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند.جدول مقدار پروتئین در میوهها
میوه مقدار پروتئین در هر فنجان کالری در هر فنجان گواوا 4.2 گرم 112 کالری آووکادو 3 گرم 240 کالری زردآلو 2.2 گرم 74 کالری کیوی 2.1 گرم 110 کالری بلک بری (توت سیاه) 2 گرم 62 کالری پرتغال 1.7 گرم 85 کالری موز 1.6 گرم 134 کالری گرمک 1.5 گرم 60 کالری تمشک 1.5 گرم 64 کالری هلو 1.4 گرم 60 کالری پروتئین کدام میوه بیشتر است؟
گریپ فروت
توت فرنگی
گیلاس
سیب