کیک لیوانی شکلاتی یکی از کیک های خوشمزه و جمع جور خانگی است که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید و برای عصرانه و صبحانه استفاده کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی در ادامه با ما همراه باشید.
کیک لیوانی شکلاتی یکی از انواع کیک های خوشمزه و مجلسی است که معمولا برای میان وعده استفاده می شود، برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک لیوانی شکلاتی
آرد 10 ق غذا خوری
پودر کاکائو 4 ق غذا خوری
شکر 8 ق غذا خوری
روغن مایع 6 ق غذا خوری
شیر 8 ق غذا خوری
وانیل 1/4 ق چای خوری
تخم مرغ 2 عدد
بیکینگ پودر 1.5 ق غذا خوری
طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی
ابتدا شکر و آرد و پودر کاکائو و وانیل و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مخلوط شود برای بهتر شدن نتیجه کار آرد را از قبل الک کنید سپس اضافه کنید.وسط مواد خشک را گود کنید و تخم مرغ ها را داخل کاسه بشکنید سپس با چنگال یا همزن دستی مواد را خوب هم بزنید شاید در ابتدا سفت باشد اصلا نگران نباشید.در ادامه شیر و روغن را به ترتیب اضافه کنید و هم با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا کاملا یکدست شود غلظت مایه کیک لیوانی باید نه خیلی شل نه خیلی روان باشد.
چند لیوان چینی را انتخاب و کف و دیواره را کمی چرب کنید سپس نیمی از مایه کیک را داخل لیوان ها ریخته و داخل یک قابلمه بزرگ مقدار خیلی کمی آب بریزید سپس لیوان ها را داخل قابلمه قرار دهید و حرارت را روشن کنید و در قابلمه را دمکنی گذاشته و با حرارت کم بگذارید بمدت 30 دقیقه کیک لیوان پخته و پف کند سپس زیر حرارت را خاموش کنید و به مدت 15 دقیقه بگذارید در همان حالت بماند سپس کیک را از لیوان ها خارج کنید. مواد کیک را داخل لیوان ها ریخته و به مدت 1 الی 3 دقیقه با قدرت 100 درصد قرار دهید تا کیک پخته شود به همین راحتی شما در یک دقیقه کاپ کیک بسیار خوشمزه تهیه کردید.
نکات کلیدی در تهیه کیک لیوانی شکلاتی
شما می توانید با همین رسپی کیک را داخل کپسول ریخته و در فر تهیه کنید.
بافت این کیک بسیار نرم و لطیف می باشد.
برای تهیه کیک به صورت ساده باید همان مقدار که از پودر کاکائو کسر می شود به آرد اضافه شود.
مقدار شکر گفته شده شیرینی متعادلی به این کیک می دهد بنا به ذائقه می توانید کم یا زیاد کنید.
مواد لازم برای کیک لیوانی شکلاتی روش دوم
مواد اولیه ذکر شده مناسب 3 الی 4 نفر می باشد برای تعداد نفرات بیشتر مقدار مواد را ضرب و تقسیم کنید.
شیر:10 قاشق غذاخوری
شکر:7 قاشق غذاخوری
روغن مایع:6 قاشق غذاخوری
آرد:16 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر:2 قاشق مرباخوری
وانیل:1/2 قاشق مرباخوری
تخم مرغ:2 عدد
پودر کاکائو:1 قاشق غذاخوری
دستور تهیه کیک لیوانی شکلاتی روش دوم
کیک فنجانی دستور تهیه آسانی دارد البته به شرطی که مراحل را به دقت پیش بروید.ابتدا آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید. دو عدد تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل در یک کاسه بریزید و با همزن مخلوط کنید.
سپس شیر را افزوده و روغن را هم بریزید و مواد را تا حدی که یکدست شود هم بزنید. در مرحله بعد مخلوط آرد را در چند نوبت به مواد تان اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.مایه کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یکی از آن ها پودر کاکائو اضافه نمایید.
دو تا سه عدد فنجان را بسته به سایز آن انتخاب کرده و کف و دیواره آن ها را خوب چرب کنید. یک قاشق از مایه کاکائویی داخل لیوان ها بریزید و یک قاشق مایه وانیلی به این ترتیب نصف حجم لیوان ها را با مایه کیک پر کرده و با یک خلال دندان داخل مایه کیک چند حرکت انجام دهید تا کیک طرحدار شود. قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و به اندازه یک بند انگشت داخل آن آب بریزید و روی گاز بگذارید تا بجوشد. لیوان ها را داخل قابلمه بچینید و درب آن را ببندید. کیک های فنجانی را برای 30 دقیقه با شعله کم بپزد.
بعد از نیم ساعت کیک ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از اینکه خنک شد از لیوان خارج کرده و سرو نمایید.