در این مقاله می خوایم در مورد Cordova صحبت کنیم و ببینیم که چجوری میشه ازش استفاده کرد، همچنین بعد ازمعرفی اون در مورد مزایا و معایبش صحبت کنیم . اما قبل از این که به موضوع مقاله یعنی ” Cordova چیست ” بپردازیم ، باید شما با چند اصطلاح آشنا باشید . اولین اصطلاحی که ما باهاش مواجه ایم عبارت Cross-platform یا چند سکویی هست که به طور خلاصه برنامه های چند سکویی یا Cross-platform برنامه هایی هستن که برای اجرا، محدود به یک پلتفرم خاص نیستن و قابلیت اجرا در چند پلتفرم یا همون سیستم عامل مختلف رو دارن.
حتما با عبارت Open-source ( متن باز ) هم آشنا هستید، پروژه های متن باز پروژه هایی هستند که دسترسی عموم به منبع پروژه آزاد هست. عموما منظور از منبع پروژه همون کد های سازنده ی محصول هست.
در واقع همه چیز از فونگپ شروع شد!!
در سال 2009 ، PhoneGap بهواسطهی استارت آپی به نام Nitobi با هدف ایجاد یک راه حل برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل با تکنولوژیهای تحت وب شروع به کار کرد و چند سال بعد یعنی در حوالی سال 2011 ، پیشرفت های این استارتاپ باعث شد که شرکت Adobe ، برای خرید این استارتاپ به همراه حق مالکیت PhoneGap اقدام کنه .هدف PhoneGap این بود که با استفاده از کد های HTML , CSS , ja
بعد از اجرای PhoneGap شرکت Adobe تصمیم گرفت این پروژه رو به صورت Open-source ادامه بده و مراحل کار رو به یکی از غول های حامی محصولات متن باز یعنی شرکت Apache بسپره. شرکت آپاچی هم بعد از تغییراتی که در هسته برنامه ایجاد کرد محصول Open-source خودش رو با اسم جدیدی به بازار عرضه کرد این اسم چیزی نبود جز Apache Cordova . هدف خالقان Cordova یافتن یک راه ساده برای تولید اپلیکیشنهای چند سکویی موبایل بود که برای رسیدن به این هدف تصمیم گرفتند از تکنولوژیهای بومی (Native) و تکنولوژیهای وب استفاده کنند.( به این نوع از اپلیکیشنهای موبایل، Hybrid Application میگن) به عبارت خلاصه ترشما با کد نویسی وب در Cordova می تونید برای سیستم عامل های مختلفی خروجی تولید کنید. بعضی این سیستم عامل عبارتند از: Android , IOS , Blackberry Tizen ,Ubuntu ,WebOS Windows (desktop) ,Windows Phone 7 ,Windows Phone 8 Symbian , FirefoxOS , Bada ,Mac OS X ,Qt در حال حاضر فرم ورک های مختلفی برپایه Cordova ساخته شده اند که عبارتند از : Ionic و Monaca و TACO و Intel XDK و Telerik Platform این فرم ورک ها دیگه با PhoneGap سازگار نیستند و فقط کد های Cordova رو در هسته خودشون دارن. همچنین شرکت های Adobe, BlackBerry, Google, IBM, Intel, Microsoft و Mozilla در پروژه Cordova با آپاچی همکاری میکنن. مزایا و معایب استفاده از این محیط: به صورت خلاصه Cordova پلتفرم متن بازی هست که به صورت چند سکویی عرضه شده و به شما این امکان رو میده که با استفاده از زبان های تحت وب مثل HTML و CSS برنامه های مختلفی رو برای سیستم عامل های مختلف مثل اندروید، آی او اس، ویندوزفون و … تولید کنید. این پلتفرم هم مثل هر پلتفرم دیگه ای طرفدارها و مخالف ها ی خاص خودش رو داره، در کل مهمترین مزیت کراس پلتفرم ها بالا بردن سرعت کار هست. مزایای استفاده از Cordova:
معایب استفاده از Cordova :
جمع بندی