کشمش از جمله خشکبارهای به شمار میرود که از خشک کردن میوه درخت مو به دست می آیید و از آنجا که باغ های انگور در بسیاری از مناطق کشور ما به وفور وجود دارند این محصول هم مصرف داخلی زیادی دارد و هم جنبه صادراتی دارد از این رو تولید کشمش در ایران هم به صورت سنتی و هم به صورت صنعتی انجام میگیرد.
آموزش تولید و پرورش انواع کشمش در ایران
آموزش تولید و پرورش انواع کشمش می تواند راهی برای ایجاد کسب و کار و حرفه شخصی باشد.
آموزش تولید و پرورش انواع کشمش
حتما میدانید که خشک کردن مانند نمک سود کردن یکی از روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی است
که از دیر باز مورد استفاده بشر قرار میگرفته است این روش امروزه نیز توسط بسیاری از باغ داران برای نگهداری
از محصول خود و کسب درآمد از آن مورد استفاده قرار میگیرد.
کشمش با وجود اینکه از خشک کردن انگور حاصل میگردد اما تنوع بسیار زیادی دارد
این فراوانی تنوع بستگی به نوع انگوری که کشمش از آن به دست می آید
و همچنین فرایند خشک کردن آن و موادی که در طی این فرایند استفاده میشود دارد.
انواع مختلف کشمش عبارتند از کشمش سبز قلمی ، کشمش زرد قلمی
، کشمش آفتابی ، مویز ، کشمش پلویی
روش های مختلف تولید کشمش
1-کشمش آفتابی :
در این روش کشمش مورد نظر که باید بی دانه و گوشتی باشد را پس از جمع آوری شدن
از باغ در معرض تابش مستقیم خورشید قرار میدهند تا به میزان مد نظر خشک شود
در این روش رنگ دانه های کشمش قهوه ای بوده و کمی خشک تر از حالت های دیگر میباشند
و بسته به نوع انگور مورد استفاده و درجه حرارت هوا 15 تا 20 روز زمان برای خشک شدن لازم است.