دانشمندان آزمایشی غیرمعمول برای بررسی تفاوتهای میان مغز افراد مبتلا به میگرن و سایر افراد پیش گرفتهاند و آن قرار دادن این افراد درون یک ترن هوایی مجازی است.
به گزارش ساینسآلرت، به نظر میرسد افرادی که دچار حملات میگرنی میشوند هنگامی که در ترن هوایی حتی به صورت مجازی قرار میگیرند بیشتر از سایر افراد دچار حالت تهوع ناشی از حرکت و سرگیجه میشوند. در فعالیت عصبی مغز این افراد نیز تفاوتهایی مشاهده شد.
اگرچه مدت زیادی است ارتباط میان میگرن و حالت تهوع ناشی از حرکت مشخص شده اما با استفاده از این رویکرد جدید میتوان افامآرآی(fMRI) دقیقی از مغز هنگام تجربه کردن این احساسات ثبت کرد.
"آرن می"(Arne May)، عصبشناس دانشگاه هامبورگ در آلمان میگوید: افرادی که دچار میگرن هستند معمولا از سرگیجه و مشکلات تعادلی هنگام بروز علائم میگرن شکایت میکنند.
ما با شبیهسازی ترن هوایی دریافتیم که این مشکلات تنها ناشی از بروز علائم میگرن نیست بلکه با تغییراتی در بخشهای مختلف مغز همراه است. تشخیص و هدف قرار دادن این مناطق مغزی میتواند به درک بهتر میگرن و یافتن درمانهای بهتر برای آن کمک کند.
"می" و همکارانش در این آزمایش از ۲۰ فرد مبتلا به میگرن و ۲۰ فرد سالم استفاده کردند.
همزمان با انجام اسکن مغزی، تصاویری از ترن هوایی همراه با صدا برای این افراد پخش شد.
این تجربه باعث به وجود آمدن حمله میگرنی در هیچکدام از شرکت کنندگان نشد اما ۶۵ درصد مبتلایان به میگرن احساس تهوع را گزارش کردند. این آمار در گروه شاهد ۳۰ درصد بود. احساس تهوع در مبتلایان به میگرن طولانیتر و شدیدتر باقی ماند.
محققان با بررسی اسکن افامآرآی شاهد افزایش فعالیت پنج بخش از مغز افراد مبتلا به میگرن بودند. دو ناحیه از این پنج ناحیه مسئول پردازش بینایی بود.
این تحقیقات هنوز در روزهای نخست خود به سر میبرد اما مقایسه مغز افراد مبتلا به میگرن و افراد سالم در حالی که علائمی مرتبط با ایجاد حمله میگرنی را تجربه میکند میتواند برای دانشمندان مفید واقع شود.
۱۵ درصد جمعیت جهان یعنی بیش از یک میلیارد نفر از میگرن رنج میبرند و یافتن علت بروز این سردرد و یافتن درمان آن میتواند برای بسیاری از افراد مفید باشد.