بادمجان یکی از اعضای مهم سفره های ایرانی است؛ با استفاده از بادمجان میتوان غذاهای متنوع و بسیار لذیذی آماده کرد اما باید انتخاب بادمجان خوب را بلد باشید.
راه و روش تشخیص بادمجان تلخ و شیرین
بادمجان یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در آشپزی ایرانی است که با آن می توان غذاهای متنوع و خوشمزه ای تهیه کرد. برای تهیه غذاهای خوشمزه با بادمجان باید نحوه تشخیص بادمجان شیرین از بادمجان تلخ را بدانید.
اگر شما فرق بین بادمجان شیرین و بادمجان تلخ را ندانید و با بادمجان تلخ غذا تهیه کنید، مجبور خواهید شد، غذای خود را دور بریزید. با این بخش همراه شوید تا نحوه تشخیص بادمجان شیرین را بدانید.
ترفند انتخاب بادمجان شیرین
برای تشخیص بادمجان شیرین از تلخ باید چند نکته را هنگام خرید بادمجان رعایت کنید. این نکات سبب می شوند که شما بادمجان های شیرین را انتخاب کنید.
بادمجان های کوچک را انتخاب کنید
بادمجان های بزرگ بیشتر دانه دارند و دانه نیز عامل اصلی تلخی بادمجان است. پس برای اینکه بادمجان های انتخابی شما شیرین باشد، بهتر است به سراغ بادمجان هایی بروید که اندازه متوسط یا کوچکی دارند.
بیشتر بادمجان های کهنه تلخ هستند. برای تشخیص کهنه بودن بادمجان با انگشت پوست آن را فشار دهید، اگر بافت بادمجان نرم بود، بادمجان کهنه و احتمالا تلخ است پس شما باید بادمجان هایی را بخرید که نسبتا سفت و منسجم باشند، به این معنی که وقتی آنها را فشار می دهید سریعا به حالت عادی و اولیه خود باز گردد. بادمجان هایی که مدت زیادی از زمان برداشتشان گذشته باشد، تلخی بیشتری پیدا می کنند زیرا طعم تلخ بادمجان با گذشت زمان شدت پیدا می کند. این نوع بادمجان ها پوستی کدر و چروکیده دارند پس بادمجان های شیرین هستند که تازه بوده و پوست شفاف و خوش رنگ دارند. کبودی یا تغییر رنگ روی پوست بادمجان نشان دهنده خرابی و بی کیفیت بودن گوشت بادمجان است پس بهتر است بادمجانی را بخرید که سالم باشد و هیچ گونه تغییر رنگی روی پوست آن وجود نداشته باشد. بادمجان به هر رنگی که باشد، باید سرتاسر میوه همان رنگ را داشته باشد و مثلا بخشی از آن سبز یا سفید نباشد. اگر روی پوست بادمجان جای خراش، بریدگی، سوراخ یا پوسیدگی باشد یعنی خراب است. وجود کپک یا هر گونه علایم فاسد شدگی روی ساقه بادمجان بر روی شیرینی گوشت بامجان تاثیر می گذارد پس در انتخاب بادمجان شیرین به ساقه توجه کنید و بادمجانی با ساقه سالم و سبز رنگ بخرید. یکی از راه های تشخیص بادمجان شیرین سنجیدن وزن بادمجان است. بادمجان شیرین و تازه وزن بیشتری داشته و هنگام در دست گرفتن آن سنگینی آن حس می شود. بادمجان سنگین تر شرایط نگهداری و پرورش مطلوب تری نسبت به سایر بادمجان ها دارد. بادمجانی که مشخصات زیر را داشته باشد، به احتمال زیاد تلخ خواهد بود. نکته پایانی همیشه در خرید بادمجان، بادمجان هایی انتخاب کنید که گوشتی، براق، سنگین، بلند، پوست نازک و کشیده و سالم هستند.بادمجان های سفت و منسجم را انتخاب کنید
بادمجان های با پوست شفاف و خوش رنگ را انتخاب کنید
بادمجان های سالم و یک رنگ را بخرید
ساقه بادمجان را بررسی کنید
هنگام خرید بادمجان، وزن آن را بسنجید
تشخیص بادمجان تلخ