محدودیتهای کرونایی برگشتهاند یا قرار نیست دیگر برگردند؟ قرنطینه هوشمند در کدام شهرها اجرا میشود؟ تردد آزاد است یا جریمه دارد؟ با رهاسازی اوضاع، پیک ششم کرونا چقدر مرگ و میر به دنبال دارد؟ این روزها سوالاتی بی پاسخ درباره محدودیتهای کرونایی در ذهن افکار عمومی وجود دارد.
آنطور که نقشه کرونایی ایران نشان می دهد حدود ۳۶۰ شهرستان در وضعیت کرونایی نارنجی و قرمز هستند. تعداد زیادی که باعث شده تقریبا تمام نقشه ایران با خطر کرونا معرفی شود. در این شرایط، چرا تکلیف محدودیتهای تردد کرونایی یا سایر اقدامات جدی مشخص نشده و تنها به تصمیمات مقطعی مانند مرخصی ۵ روزه برای بیماران امیکرونی قناعت شده است.
در دولت دوازدهم و با اوجگیری پیک های کرونایی، ستاد ملی مقابله با کرونا دست به اعمال قواعد سختگیرانه ای برای محدودیت تردد بین شهری و حتی درون شهری در ساعات انتهایی شب در نظر می گرفت ولی در دولت کنونی، با وجودی که برخی مسولان می گویند احتمال بازگشت محدودیتهای تردد کرونایی بالاست، ولی باز هم تصمیمی گرفته نشده است.
بی تصمیمی و بلاتکلیفی در مقابل کرونا نه تنها در سطوح پایین تصمیم گیری مشهود است، بلکه در بالاترین سطوح بهداشتی کشور نیز مقامات می گویند رویه یکسانی در عملکردها وجود ندارد. در این رابطه بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: مرتب پیشنهادات را با توجه به شرایط گرفتاری به ستاد ملی کرونا می دهیم ولی یک بخشی مصوب می شود و یک بخشی مصوب نمی شود.
وزیر بهداشت گفت: وقتی وضعیت به پیک برسد قرنطینه هوشمند دیگر ارزشی ندارد و باید محدودیت کامل ایجاد شود. مرتب پیشنهادات را با توجه به شرایط گرفتاری به ستاد ملی کرونا می دهیم ولی یک بخشی مصوب می شود و یک بخشی مصوب نمی شود.
وی افزود: در زمینه قرنطینه هم ما پیشنهاد می دهیم و ستاد کرونا با توجه به شرایط کشور باید در این زمینه تصمیم بگیرد.