سال ۱۴۰۰ تفاوتی با سالهای دیگر نداشت و برخی نمایندگان سوژه داغی برای رسانهها و فضای مجازی شدند؛ نمایندگانی که گاهی حرفهایشان صدر اخبار مینشست و گاهی رفتار و کردارشان شکار دوربینهای خبرساز میشد که مروری بر آنها شاید خالی از لطف نباشد.
میدان بهارستان و ساختمان هرمیاش یکی از همان مکانهای سیاسی پر سر و صدا با اتفاقات ریز و درشت بسیار است که هر سال جدال و جنجالهای زیادی را به خود اختصاص میدهد.
البته پر واضح است که این ساکنان خانه ملت است که گاهی با حرفها و رفتارهایشان همه توجهات را به خود جلب میکنند و تا مدتی نقل فضای مجازی میشوند. سال ۱۴۰۰ هم تفاوتی با سالهای دیگر نداشت و برخی از نمایندگان سوژه داغی برای رسانهها و فضای مجازی شدند؛ نمایندگانی که گاهی حرفهایشان صدر اخبار مینشست و گاهی رفتار و کردارشان شکار دوربینهای خبرساز میشد که مروری بر آنها شاید خالی از لطف نباشد.
سه ماه و یک روز حبس عاقبت آقای نماینده
سوم بهمن ماه ۱۳۹۹ تازه چندماهی بود که نمایندگان تازه انتخاب شده بر صندلیهای خانه ملت جای گرفته بودند که نام علیاصغر عنابستانی با یک ویدئوی جنجالی بر سر زبانها افتاد ویدئویی که یک سرباز به دلیل آنکه اجازه نداده بود نماینده سبزوار از خط ویژه عبور کند با سیلی از او پذیرایی کرده بود و شعار « ما خادم ملت هستیم» را اینگونه یادآور شده بود.
این ماجرا با واکنشهای زیادی رو به رو شد و پلیس راهور با بررسی دوربینها سیلی زدن آقای نماینده را تائید کرد اعلام کرد از این نماینده مجلس شکایت خواهد کرد. هرچند قالیباف سعی کرد از تریبون هیات رئیسه دفاعی تمام قد از نماینده سبزوار بکند و سرباز را یک دروغگو جلوه دهد اما در نهایت جرم عنابستانی در دادگاه اثبات شد و مرداد ماه ۱۴۰۰ عنابستانی به سه ماه و یک روز حبس محکوم شد.
البته آخر داستان او ختم به خیر شد و آنطور که خودش در گفت و گو با ایرنا بیان کرده هر دو طرف از شکایت خود صرف نظر کردهاند و و نهایتا پرونده با رضایت دو طرف مختومه شد.
مخالف موسیقی و عینک آفتابی
سید کاظم موسوی نماینده اردبیل یکی دیگر از نمایندگانی بود که حواشی درموردش کم نبود یکی از جنجالیترین حرفهایش صحبت در باب مخالفت با موسیقی و آلات موسیقی بود. بحث بر سر ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری بود که رئیس اتحادیه عینکفروشان اهواز اعلام کرد عینک آفتابی جزو کالاهای لوکس محسوب میشود و ورودش ممنوع شده است؛ سید کاظم موسوی در گفت و گویی با وبسایت «دیدهبان ایرانیان» در این رابطه گفت: «در خصوص ممنوعیت ورود عینک آفتابی، اگر مردم از آن استفاده پزشکی میکنند و توسط پزشک معالج توصیه به استفاده از آن شده است، در این مورد اشکالی ندارد. اگر یک مکانیسم در چارچوب قانون برای استفاده از عینک آفتابی تبیین شود، استفاده از آن اشکالی ندارد.اگر عینک آفتابی نیاز مردم باشد، اشکالی ندارد البته با توجه به شرایطی که گفتم و اینکه ارز بر نباشد ورود آن به کشور هیچ اشکالی ندارد. اما در رابطه با ممنوعیت ورود ابزارآلات موسیقی ورود آلات موسیقی به کشور به صلاح نیست چون کشور ما جمهوری اسلامی است. چرا باید با وجود این همه شهدا و علمایی که داریم آلات موسیقی به کشور وارد شود؟ موضوع آلات موسیقی و لوازمی از این قبیل آقندر مهم نیستند که ما حتی برای آن وقت و ارزی خرج کنیم.»
صحبتهای موسوی به همینجا ختم نشد و در ادامه گفت: «صلاح نمیدانم که این لوازم به کشور وارد شود. بنده و همکارانم به عنوان خادم مردم دغدغه شب و روز ما فقط معیشت مردم است.آلات موسیقی که جزء کالای اساسی نیست که ما ورودش را الزامی بدانیم. عینک افتابی و یا آلات موسیقی باشد یا نباشد هیچ تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نمیکند.اگر افرادی که به دنبال آلات موسیقی یا امیال شخصیخودشان هستند، کشورهای دیگر هستند میتوانند از ایران بروند. » همین چند جمله به اندازه کافی برای تبدیل شدن به یک سوژه در رسانهها و فضای مجازی کفایت میکرد به طوری که صحبتهای این نماینده اردبیل سیل واکنشها را به دنبال داشت و حتی مجری صدا و سیما که معمولا در چنین بزنگاههایی رفتارهای محافظهکارانهای از خود نشان میدهد نتوانست از کنار این جملات به سادگی عبور کند و در برنامهای زنده گفت: « شما به چه حقی برای مردم تعیین تکلیف میکنید؟ مگر سرود ملی ما را با دبه زدهاند؟ آن کسی باید برود که بین مردم تفرقه میاندازد»
البته سید کاظم موسوی یک قدم عقب نشست و تمام کاسه و کوزهها را بر سر رسانه و خبرنگار شکست که صحبتهای من تحریف شده است.
جنجال از آبان ۹۸ تا ازدواج کودکان
حسن نوروزی نماینده رباط کریم یکی دیگر از ساکنان میدان بهارستان است که اظهاراتش در یک سال گذشته جنجالهای زیادی به دنبال داشت.
آبان ماه ۱۴۰۰ بود که حسن نوروزی در مصاحبهای با وبسایت «دیده بان ایران» درباره برگزاری دادگاه آبان در انگلستان ابتدا با این صحبت که آیا باید قاتلین را محاکمه کرد یا کشتهشدگان را گفت: « یکی از آنهایی که به مردم شلیک کرد من بودم، ما کُشتیم. حالا چه کسی میخواهد ما را محاکمه کند؟! طرف آمده بانک را آتش زده است و ما هم او را کُشتیم. چه کسی را میخواهید محاکمه کنید؟ » این صحبتهای نوروزی با واکنشهای زیادی در رسانههای داخلی و خارجی مواجه شد که همین موضوع موجب تا حسن نوروزی یک گام عقب بنشیند در مصاحبهای با فارس گفت صحبتهایش یک شوخی بود؛ او گفت: «در آبان ۹۸ کسی کسی را نکشت»
اظهارات جنجالی نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی به همین موضوع ختم نشد و نزدیک به یک ماه بعد ازدواج دختران ۱۳ ساله را کودک همسری ندانست و گفت: « سن ازدواج در دختران به معنی سن بلوغ در نظر گرفته می شد که عموما سن ۱۳ یا ۱۴ سال است و این که دختر بتواند زندگی را به جلو برد یا خیر نیز به اذن ولی باز می گردد. »
نماینده رباط کریم در سال گذشته، تنها حرفهایش جنجالی نبود و گاهی رفتارش سوژه رسانهها میشد مانند وقتی که جلسه معارفه استاندار را تبدیل به یک میدان جدل کرد. دی ماه ۱۴۰۰ بود که ویدئویی منتشر شد که در آن حسن نوروزی نماینده رباط کریم به استاندار اعتراض میکند که چرا گزینهای که او معرفی کرده بود منصوب نشده و کسی دیگر در این جایگاه قرار داده شده است؛ صدای داد و فریاد بلند میشود اما ماجرا به همینجا ختم نمیشود و استاندار رباط کریم لب به اعتراض و انتقاد باز میکند که نوروزی گزینههایی که بهعنوان فرماندار بومی معرفی شده بودند هرکدام بهنوعی شرایط احراز صلاحیت برای این پست را نداشتند. او تنها صحبتش فقط رو به حاضران آن جلسه نیست و خطاب به نوروزی نماینده رباط کریم نیز گفت، شما نباید بهجای استاندار، فرماندار منصوب کنید.
حسن نوروزی چند روز بعد در پاسخ به حواشی ایجاد شده درباره این ویدئو در تذکری از هیات رئیسه خواست تا از امثال او دفاع کنند و گفت: « یا به ما نگویند برای انتخاب فرماندار از محل خود کسی را برای فرمانداری معرفی کنید یا اگر افرادی را معرفی می کنیم، برای احترام یک نفر را قبول کنند. بعد هم نگویند ما استانداریم و هر کاری بخواهیم انجام می دهیم.»