«گاندو»؛ از پخش غیرمنتظره تا توقف یکباره، برگزاری مناظرههای انتخاباتی، به کارگیری واژه «سریال»، ماجرای حق پخش فوتبالها و رأی مجلسی ها، چکش حراج بر نقد فراستی، انتقادهایی صریح از «جناب تلویزیون» و سانسورهایش، گاف حضور همزمان یک مجری در دو برنامه زنده و ...؛ از جمله محوریترین انتقادهایی بودند که صداوسیما را با چالش اساسی در سال ۱۴۰۰ مواجه کردند.
نقدهای واردشده به عملکرد صداوسیما در سال ۱۴۰۰، به دو نیمهی اواخر ریاست عبدالعلی علیعسکری در شش ماه اول سال و ماههای ابتدایی ریاست پیمان جبلی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تقسیم میشود. این نقدها پیمان جبلی را بر آن داشت تا نخست ایمیل شخصیاش را در اختیار همکارانش در جام جم قرار دهد تا نقطه نظراتشان را مستقیم با رییس صداوسیما در میان بگذارند و در ادامه هم در جمع دانشجویان تولید و پخش برنامهای گفتگومحور با محوریت انتقاد از صداوسیما را وعده دهد.
پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما در حاشیه دیدار صمیمانه با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی اعلام کرده بود: «ما برنامه گفتگو محوری را طراحی خواهیم کرد که محوریت آن انتقاد از صداوسیما باشد. چون ما به نقدهای منصفانه همراه با ارائهی راه حل نیاز داریم.»
درخواست برای گفتوگوی رییس جمهور
جبلی در بدو ورود همچنین با انتقادهایی نسبت به ساختار و محتوای گفتوگوی تلویزیونی رییس جمهور با مردم مواجه شد. منتقدان خواهان گفتگویی صریح و چالشیتر بودند که او در این خصوص چنین گفت: امیدواریم در گفتگوهای آینده نهاد رسانهای دولت و نهاد رسانهای ریاست جمهوری با همکاری صداوسیما بتوانند نقش سازندهتری را در رساندن صدای مردم و مطالبه از مسئولان و مصاحبه منصفانه مطالبهگرانه از مقامات عالی در کشور ایفا کنند.