اخیراً گروهی از دانشمندان مقاله جدیدی را منتشر کرده اند که بر اساس آن واقعیت ما تنها نیمی از آن چیزی است که در یک جفت جهان در حال تعامل وجود دارد.
ویکتور گالیتسکی، محقق موسسه Joint Quantum Institute و علیرضا پرهیزکار، دانشجوی فارغ التحصیل JQI، در مقاله ای جدیدی که در مجله Physical Review Research منتشر شده، مدعی شدند که «واقعیت ما تنها نیمی از آن چیزی است که در یک جفت جهان در حال تعامل است». این بدان معناست که آنچه ما به عنوان واقعیت خودمان درک می کنیم در اصل تنها نیمی از آن چیزی است که در دو جهان در حال تعامل وجود دارد.
گاهی فیزیکدان ها داستان های عجیب و غریبی می سازند که شبیه داستان های علمی تخیلی است. با این حال برخی از این داستان ها واقعاً درست هستند و به اثبات رسیده اند، اما برخی دیگر هنوز به عنوان احتمالات صرف به حیات خود ادامه می دهند. یکی از این داستان های جذاب فیزیک، وجود دو جهان موازی و یا چیزی شبیه به وجود دو جهان قرینه یک دیگر است. چیزی که ما و هر آنچه ما به عنوان واقعیت در آن درک می کنیم، تنها نیمی از کل ماجراست و نیم دیگر این واقعیت در جهانی دیگر و تعامل با جهان ما قرار دارد.
این دو دانشمند زمانی که در حال تحقیق بر روی صفحات گرافن - لایه های تک اتمی کربن در یک الگوی شش ضلعی تکرار شونده- بودند، به طور تصادفی به این دیدگاه جدید خود رسیدند. آن ها متوجه شدند که آزمایش ها روی خواص الکتریکی صفحات گرافن روی هم به نتایجی شبیه جهان های کوچک منجر می شود و ممکن است بتوان این پدیده را به سایر حوزه های فیزیک تعمیم داد. در پشته های گرافن، رفتار های الکتریکی جدید، از فعل و انفعالات بین صفحات منفرد ناشی می شود، بنابراین شاید فیزیک بتواند به طور مشابه از لایه های برهم کنش در جای دیگر - شاید در نظریه های کیهان شناسی درباره کل جهان - پدیدار شود.