افراد خودشیفته از آنجا که خودشان را برتر از دیگران میدانند و به ظاهر خودشان اهمیت زیادی میدهند ، جذابیت های ظاهری زیادی دارند و به راحتی میتوانند باعث جلب توجه دیگران شوند به طوری که هنگام آشنایی رفتارهای خودشیفته شان را نادیده بگیرید.
شخصیت خودشیفته از نظر روانشناسی یک اختلال محسوب می شود و نشان دهنده اهمیت دادن غیرعادی یک فرد به خودش است. فرد خودشیفته به طرز کاذبی برای خودش اهمیت قائل است و از دیگران انتظار دارند آن ها را تحسین نمایند و همه خواسته هایشان را انجام دهند ولی با این وجود به نیازهای دیگران اعتنایی نمی کنند چون خودشان را استثنایی و قابل ستایش می دانند.
افراد خودشیفته اهداف بزرگی برای خودشان ارندو برای رسیدن به این اهداف دیگران را استثمار می کنند . این افراد از کسانی که از آن ها زیباتر ، باهوش تر یا موفق تر باشند به شدت می رنجند.
افراد خود شیفته با وجودی که خودشان را برتر از دیگران می دانند ولی اغلب درگیر خود ناباوری هستند و عزت نفس شکننده ای دارند به همین دلیل تحمل شنیدن انتقاد را ندارند. عدم همدلی ، تکبر و خود پسندی آن ها باعث می شود که روابط میان فردیشان مختل شود.
با وجودی که شیوع اختلال خودشیفتگی بسیار کم و در حد 1 درصد است ولی ممکن است وارد رابطه عاطفی با چنین فردی شده باشید و بخواهید علایم خودشیفتگی و معایب ازدواج با یک فرد خودشیفته را بدانید.