پرتاب موفقیت آمیز موشک نوری باعث شد که کره جنوبی پس از روسیه، آمریکا، فرانسه، چین، ژاپن و هند به جایگاه هفتم در جهان در زمینه توسعه سیستمهای پرتاب فضایی دست یابد، موشکی که از قابلیت حمل یک ماهواره با وزن بیش از یک تن برخوردار است.
کره جنوبی روز سه شنبه موشک فضایی «نوری» را در قالب ماموریتی حیاتی برای برنامه فضایی این کشور و در دومین تلاش برای قرار دادن ماهواره در مدار زمین، به فضا پرتاب کرد.
این موشک ۲۰۰ تنی از مرکز فضایی نارو در سواحل جنوبی کشور کره جنوبی پرتاب شد. انتظار میرود که موشک توالی پروازش را کمی بیش از ۱۶ دقیقه تکمیل کند و در صورتی که پرتاب طبق برنامه پیش رود، ماهوارهها را در مدار ۷۰۰ کیلومتری زمین مستقر کند.
کره جنوبی اعلام کرده است که قصد دارد موشک فضایی بومی نوری خود را که قرار بود روز پنجشنبه پرتاب شود، به دلیل برخی مشکلات فنی چند روز با تاخیر پرتاب کند. گزارشها حاکی از آن است مهندسان هوافضا یک قطعه معیوب در یکی از حسگرها را تعمیر کرده اند و همین امر دلیل تاخیر در پرتاب این موشک فضایی اعلام شده است.
مؤسسه تحقیقات هوافضای کره (KARI) پرتاب برنامه ریزی شده روز پنجشنبه نوری را لغو و زمان پرتاب نوری را روز ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) اعلام کرد.
پرتاب موفقیت آمیز این موشک باعث میشود که کره جنوبی پس از روسیه، آمریکا، فرانسه، چین، ژاپن و هند به جایگاه هفتم در جهان در زمینه توسعه سیستمهای پرتاب فضایی دست یابد، موشکی که از قابلیت حمل یک ماهواره با وزن بیش از یک تن برخوردار است.
این دستاورد همچنین به مثابه برخورداری کره جنوبی از فناوری مستقل برای ساخت و پرتاب موشکهای فضایی با قابلیت حمل ماهواره است که فصل جدیدی را در برنامه فضایی این کشور میگشاید.