آلودگی هوا تقریباً بر تمام قسمتهای بدن تاثیر منفی میگذارد. اگر قرار است مدت طولانی در معرض آلودگی هوا باشید بدون شک بینایی تحتتاثیر قرار میگیرد و چشمها با مشکلاتی همچون سندرم چشم، خشکی، آبریزش، سوزش، تاری دید و... مواجه میشوند.
چگونه از چشمهایمان در هوای آلوده مراقبت کنیم؟
چشم، اندام ظریفی است که در معرض هوا قرار دارد. از این رو بیشتر از سایر قسمتهای بدن مستعد آلوده شدن است؛ اما واکنش چشم نسبت به آلودگیهای موجود در هوا در طیف بسیار جزئی تا تحریک شدید و درد مزمن قرار میگیرد؛ چشم حتی با لنزهای تماسی باز هم نسبت به چنین تأثیراتی بسیار حساس است.
شدت ناراحتی ایجاد شده در چشم توسط آلودگی هوا به سطح هیدروکربنها و نیتریک اکسیدهای موجود در هوا بستگی دارد. هیدروکربنها که به صورت خاص معروف به ایجاد تحریکات چشمیاند، شامل C4 و اولفینهای C5 میشوند.
مهدود چیست و چه اثری بر سلامتی میگذارد؟
مهدود لایهای ضخیم از هواست که وقتی آلودگی هوا زیاد است، نزدیک به زمین تشکیل میشود. مهدود پدیدهای معمول در شهرهایی است که ترافیک زیادی دارند. مهدود زمانی تشکیل میشود که نور خورشید در پایین اتمسفر با گازها واکنش میدهد. برخی از افراد نسبت به تأثیرات مهدود، حساسترند، مثلاً آنهایی که مشکلات قلبی یا ریوی دارند. اولین علامت مشکل ناشی از مهدود در سلامتی، تحریک بینی، گلو، ریهها و چشمهاست. در برخی موارد، تنفس و سیستم تنفسی نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
این آلودگی شدید به صورت مهدود، بر چشمها اثر گذاشته و سبب آلرژی و آسیب میشود. هوای آلوده و بیکیفیت حاوی گازهای مضری مانند کربن مونوکسید، نیتروژن دی اکسید و ذرات زبر غبار است که باعث میشوند خیلی از افراد دچار قرمزی و آبریزش چشمها و آلرژیهای گوناگون چشمی شوند.