در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده میشود که باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی میشود. علاوه بر این استفاده از روغنهایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشوند، اغلب در محصول، بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات ایجاد میکنند که میتواند منجر به مسمومیت و سرطان زا شدن پفک شود.
مصرف پفک مضرات و عوارض بسیاری برای سلامت بدن انسان به همراه دارد، در ادامه از مضرات مصرف پفک برای کودکان و عوارض آن برای بارداری مطلع خواهید شد.
پفک فاقد ارزش غذایی بوده و سرشار از مواد مصنوعی و فرآوری شده است. پفک ها محصولاتی ترد و نمکی با طعم پنیر هستند که از پودر ذرت حجیم شده تهیه می شوند و فاقد ارزش غذایی اند.
مصرف غذا های تنقلی مانند چیپس و پفک دارای آثار جبران ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند و به عوارضی که در ادامه این بخش عنوان شده است بار ها و بار ها اشاره کرده اند.
عوارض و مضرات جدی پفک برای سلامت بدن
پنیر یک منبع مناسب برای پروتئین است، اما زمانی که اسیدآمینه های تشکیل دهنده پروتئین که در پنیر وجود دارند درمجاورت حرارت بالای پخت قرار می گیرند موجب تولید مواد خطرناک می شوند.
یک وعده پفک (حدود ۲۱ عدد) حاوی ۱۵۰ کالری، ۱۰ گرم چربی و ۲۵۰ میلی گرم سدیم بوده که برابر ۱۰ درصد سدیم مورد نیاز روزانه و ۱۵ درصد از چربی کل است.
حال اگر یک بسته بزرگ پفک را در نظر بگیرید این مقادیر به طرز چشمگیری افزایش یافته و هیچ ارزش غذایی مثبتی ندارد؛ علاوه بر این، پفک ها محصولاتی فرآوری شده هستند که دارای طعم و رنگی مصنوعی می باشند.
اولین ماده موجود در پفک، پوسته ذرت غنی شده است که می تواند به معنای پوسته ذرت حاوی سولفات آهن، نیاسین، ریبوفلاوین و فولیک اسید باشد. سولفات آهن برای درمان کم خونی و سایر کمبود های آهن استفاده می شود، اما معمولا توسط پزشک تجویز می شود.
نیاسین و ریبوفلاوین خطرناک نیستند، اما در فرایند تولید پفک، ذرت بصورت طبیعی استفاده نمی شود. مالتودکسترین یکی دیگر از عناصر سوال برانگیز پفک است که شیرینی آن به مراتب کمتر از قند بوده، اما دارای دو برابر شاخص گلیسمی بیشتر از نیشکر است و تاثیر مشابه شکر را بر روی بدن دارد.
این بدان معناست که اگر پفک در هر وعده دارای ۰ گرم قند باشد توسط بدن به عنوان یک کربوهیدرات پیچیده تجزیه می شود، همچنین پفک دارای رنگ زرد شماره ۶ است که می تواند باعث افزایش بیش فعالی در کودکان و واکنش های آلرژیک در برخی بزرگسالان شود. براساس نتایج مطالعات حیوانی، رنگ مصنوعی در آن ها سبب ایجاد تومور های آدرنال شده است.
در صورت استفاده بیش از اندازه از رنگ های غیرمجاز خوراکی در تهیه مواد خوراکی مانند پفک احتمال ابتلا به سرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را بیشتر می کند.