در روزهای اخیر کنسرت دو خواننده یعنی سیروان خسروی و سهراب پاکزاد در اهواز لغو شده و علت دقیق آن هنوز مشخص نیست، به نظر میرسد لغو این کنسرتها بی ارتباط با حواشی کنسرت گرشا رضایی نباشد، اما هنوز دلایل کافی برای اثبات یا رد این ماجرا وجود ندارد.
«برگزاری کنسرت در استان خوزستان تا اطلاع ثانوی لغو شده است». شاید این خبر کمی عجیب به نظر برسد، اما این حرف را رضا کلاهکج مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اعلام کرده. بر اساس مصوبه شورای تامین اهواز تا اطلاع ثانوی برگزاری کنسرت در اهواز لغو شده است. در خصوص دلیل این مصوبه، فرمانداری اهواز امکان اطلاعرسانی را ندارد. به اداره کل ارشاد این مصوبه ابلاغ شده است و در این خصوص تصمیمگیرنده نیست.
هرچند امکان این وجود دارد که دلیل این اتفاق را حدس بزنیم. ممکن است ماجرا به دهم تیر امسال بازگردد. یک کنسرت پرحاشیه از جانب گرشا رضایی، خواننده موسیقی پاپ و اتفاقاتی که بعد از آن رخ داد. کنسرتی در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد که در جریان برگزاری این کنسرت، یکی از مخاطبان از میان جمعیت به او گفت که پلی بک (لبخوانی؛ یعنی پخش موسیقی از روی سیستم و لبزدنِ خواننده یا اَدای نوازندگی درآوردنِ نوازندگان) اجرا نکند.
این گفته با واکنش گرشا رضایی همراه شد و او در میانه کنسرت خود در چند نوبت پاسخهایی بیان کرد تا اتهام پلی بک بودن اجرا را از خود و نوازندگانش دور کند.
فیلم مواجهه گفتاری رضایی با این فرد، در شبکههای اجتماعی به شدت دست به دست شد و انتشار آن موجی از اعتراض علیه رفتار این خواننده که عنوان «تحقیر و تمسخر» مخاطب در توصیف آن به کار گرفته شده است، را به راه انداخت. تا جایی که رضایی در صفحه شخصی خود با انتشار یک ویدئوی جدید سعی بر توضیح رفتارش و ابراز احترام و ارادت به مردم سیستان و بلوچستان داشت.
دادسرای انقلاب و واکنش به یک توهین
با دنبالهدار شدن ماجرا و اعتراض مخاطبان، چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱، ابوالفضل احمدزاده، معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان در یک گفتگوی رادیویی اعلام کرد که علیه گرشا رضایی خواننده موسیقی پاپ، پرونده قضایی تشکیل شده است.
احمدزاده گفت: «هر کس در هر استانی یا در هر شهرستانی حاضر میشود، به خصوص خوانندگان عزیز و محترم، باید به قواعد و سنتهای آن منطقه آشنایی داشته باشند و اطلاعات کافی هم کسب کنند و رعایت احترام را داشته باشند. اگر لهجهای هم در یک منطقه وجود دارد، باید به آن لهجه هم احترام گذاشت.»
او ادامه داد: «موضوع محوری و بحث اصلی ما درباره خواندن این خواننده نیست. وقتی مخاطب از او سوالی میکند، نباید لهجهی آن شخص را مورد اهانت قرار دهد. از سوی دیگر خدشهدار کردن احساسات و جریحهدار کردن عواطف عمومی مردم در این استان و تمامی استانها خط قرمز دستگاه قضایی است. نماینده ما در اجرای این خواننده حضور داشته و کاملا در جریان جزئیات ماجرا هستیم.»
معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان در همان مصاحبه هم اعلام کرد: «وقتی این اتفاق رخ داده، خواننده یعنی آقای گرشا رضایی باید از مردم شریف، مومن و مهماننوازِ سیستان و بلوچستان عذرخواهی کند. اینکه ویدیویی از ایشان منتشر شود و در انتها معلوم نشود که این خواننده عذرخواهی کرده است یا خیر، اصلا درست نیست. فردی هم که مورد تحقیر این خواننده قرار گرفته، امروز در شعبهی ما حاضر شدند و اظهاراتش را دریافت کردیم. این شخص نسبت به گرشا رضایی مطالبی داشت که به محتوای پرونده اضافه شد.»
احمدزاده گفت: «فیلمهای این کنسرت که پخش شد، ما همه چیز را بررسی کردیم. دیدیم که واقعیت این چیزی است که برخی از مردم اعلام میکنند. مردم آمدهاند تا از کنسرت این خواننده لذت ببرند، نه اینکه این خواننده به لهجه یک قوم توهین کند یا یک فرد را مورد تمسخر قرار دهد. مردمی که به دیدن این کنسرت آمدهاند، پول پرداخت کردهاند و بلیت خریدهاند تا بیایند و از کنسرت و اجرای این خواننده و گروهش لذت ببرند. حال اگر در این اجرا، مخاطبان و مردم متضرر شوند، کدام دستگاه باید پاسخگو باشد؟»
او ادامه داد: «از این پس تمام خوانندگانی که به سیستان و بلوچستان میآیند، باید قواعد لازم را رعایت کنند. البته تا کنون چنین موردی نداشتیم. در اعطای مجوزها، حتما نهادهای متولی باید قواعد لازم الاجرا را متذکر شوند.»