معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه طرح نهضت ملی مسکن تنها طرح حمایتی است که هم از نظر مبلغ تسهیلات، هم یارانه تسهیلات و درصد تسهیلات برای دهکهای مختلف، تفاوت دارد، گفت: در تمامی طرحهای حمایتی قبل یک سقف وام، یک درصد سود و میزان وام ثابت را شاهد بودیم اما در طرح نهضت ملی مسکن کاملا مبتنی بر توان خانوار است و دهکها مورد مطالعه قرار گرفتند، قدرت پسانداز و وامدهی بررسی شده است و براساس آن یک مطالعه و پروژه طراحی شده است؛ لذا دهک اول تا سوم کمترین سود بانکی را پرداخت میکنند.
نشست خبری حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در جریان نشست خبری معاونان حوزه مسکن با موضوع ارایه عملکرد یکساله، در آستانه هفته دولت، در خصوص میزان حفظ و ایجاد اشتغال در طرح نهضت ملی مسکن و آغاز دوره ثبت نام جدید متقاضیان در بعضی از مناطق توضیحاتی را ارائه کرد.
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا درخصوص متولی نظارت بر کار ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن گفت: حوزه ساخت و سازهای عمومی در کشور چند دستگاه نظارتی دارد که شامل سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها است و نظارت عالی که وزارت راه و شهرسازی به عهده دارد. علاوه بر آن قراردادهایی با شرکت های بیمه در حال انعقاد است که نظارت بیمه ای هم داشته باشد و با کیفیت بالاتر ساخت و سازها انجام شود.
وی در ادامه در پاسخ به رکنا درخصوص عدم همکاری بانک ها و ایجاد مشکل در انجام تعهدات وزارت راه در ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در چهار سال، گفت: از بانک ها باید سوال کرد که چرا همکاری نمی کنند و مشکل کجاست. من فکر می کنم مشکل منابع ثابت و محدود بانک ها و طولانی بودن پرداخت اقساط و بازگشت دراز مدت سرمایه بانک باشد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درخصوص خانه های پیش ساخته که طرح آن توسط وزارت دفاع ارائه شد به رکنا گفت: وزارت دفاع خط تولیدی که ایجاد کرد با 6 هزار واحد ظرفیت سالانه است. چندین جلسه با وزارت راه برگزار شد و وزارت راه اعلام آمادگی کرد که کل ظرفیت تولید وزارت دفاع را در مسکن مشارکتی استفاده کنیم. زیرا قیمت تمام شده این واحدها بالاتر از قیمت معمول است.
وی افزود: وزارت دفاع این پروژه را به صورت مدل برای نیروهای مسلح می سازد و خط تولید آن با ساخت 6 هزار واحد تکمیل می شود. وزارت راه نه برای حمایت از وزارت دفاع یا حمایت از کارخانه خانه های پیش ساخته، بلکه به همه صنعتی سازها اعلام کرده است اگر در چهارچوب قیمت، سرعت و کیفیتی که مدنظر وزارت راه است خط تولیدی ارائه شود، ضمانت 4 ساله خرید آن از سوی وزارت راه انجام می گیرد. در حال حاضر نیز برای خانه های پیش ساخته 6 هزار واحدی وزارت دفاع اعلام آمادگی کرده ایم.
پرداخت کمترین سود بانکی برای دهک های اول تا سوم
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه هیچ سبدی به اندازه مسکن در زندگی افراد و خانوارها نقشی ندارد،گفت: مسائلی از جمله قیمت تمام شده و افزایش قیمتهایی که در حوزه زمین و وجود مازاد اقتصادی در حوزه مسکن سبب شد قیمت تمام شده مسکن از توان خانوارها فاصله گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی با جدیت به این موضوع ورود کردهاند، عنوان کرد: در این راستا تصویب قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۰ و ابلاغ آن تکمیل شد و بسترسازی مطلوب تری نسبت به گذشته برای فعال شدن حوزه های مسکن صورت گرفت.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اقدامات انجام شده از اوایل مهرماه سال ۱۴۰۰ تا کنون را اعلام کرد و گفت: در گام اول پس از ابلاغ قانون جهش مسکن، در کمتر از ۲۰ روز نیازسنجی کل کشور به میزان بیش از یکهزار و ۴۰۰ شهر انجام و برای تامین زمین به استانها ابلاغ شد.
محمودزاده یکی از نکات مهم طرح جدید نهضت ملی مسکن را تراکم جمعیتی خواند و اظهار کرد: سعی شد در شهرهایی که امکان تامین زمین وجود دارد، تراکم در حد تراکم موجود شهری یا حتی پایینتر باشد تا هموطنان بتوانند از شرایط سکونتی و زیستی منطبق با فرهنگ آن شهر برخوردار باشند.
وی افزود: تمام ساختارهای تامین مالی پروژه که تسهیلات بانکی از آورده متقاضیان و طرح تامین مالی پروژه با کمک دستگاههای ذیربط از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه تامین شد و درحال حاضر مراحل خود را طی میکند تا این پروژه به نتیجه برسد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه وقتی صحبت از چهار میلیون واحد مسکونی میشود، یعنی ارزش اقتصادی این پروژه بیش از چهار هزار همت است، خاطرنشان کرد: هیچ رقیبی برای حوزه مسکن در زمینه اقتصاد وجود ندارد تا این حجم اقتصادی را در جهت تولید مصرف کند.
محمودزاده با تاکید براینکه وقتی صحبت از چهار هزار همت میشود، حدود هفتاد درصد قیمت مصالح ساختمانی است، تصریح کرد: میزان اشتغالزایی و ایجاد کار در زمنیه صنعت نیز مد نظر است که از این میزان قریب به ۳۰ درصد مرتبط با خدمات مربوطه در حوزه ساختمان است.
حفظ و ایجاد بیش از هشت میلیون اشتغال در طرح نهضت ملی مسکن
وی ادامه داد: در خصوص تعداد اشتغالی که در حوزه مسکن حفظ و ایجاد شده است، براساس آمارها هر واحد مسکونی یک شغل مستقیم و ۱.۱ شغل غیر مستقیم ایجاد میکند که این میزان به تعداد سقف چهارساله، ۸.۸ میلیون اشتغال را حفظ یا ایجاد میکند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی وزنه اقتصادی این طرح، اشتغال، و رضایتمندی اجتماعی و تشکیل و تداوم خانوار را از جمله موضوعاتی خواند که باید به آنها به صورت ویژه توجه شود و گفت: اگر به این موضوعات دقت کنیم، قابل درک است که چرا مسکن موضوع اول دولت است.
محمودزاده طرح نهضت ملی مسکن را شامل شش راهبرد خواند و اظهار کرد: در راهبرد اول سیاستگذاری برای افزایش ساخت وساز بخش خصوصی مطرح شده است که بخش خصوصی سالانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد پروانه ساخت دریافت میکنند و مجوزی دریافت کردیم تا برای بخش خصوصی تسهیلات ساخت ارائه شود.
وی اظهار کرد: این تسهیلات بدون خرید اوراق و بدون سپردهگذاری خواهد بود که این امر سبب شده طی چندماه اخیر بیش از ۳۳۵ هزار متقاضی خودمالک در سامانه ثبت نام کنند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مراحل انجام پروژهها و مراحل اداری آنها به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری انجام میشود.
ثبت رکورد جدید تعداد تراکنش صادره در سال جاری
محمودزاده خاطرنشان کرد: در پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۳۳۵ هزار واحد بود که اگر این پذیرش تا پایان سال جاری انجام شود، در سال جاری تعداد تراکنش صادره میتواند رکورد جدیدی را به ثبت برساند.
وی تصریح کرد: این میزان واحد مذکور، در بیش از ۳۵ هزار پروژه انجام شده است که این امر بیانگر آن است ساخت و سازهای عمومی شهری پروژههای انبوهسازی و شهرکسازی نیست و اغلب پروژههای خرد است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی راهبرد دوم را افزایش ساخت و ساز در بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: ١۵ درصد کل طرح نهضت ملی را وارد بافت فرسوده کردهایم تا تولید مسکن و احیای بافت فرسوده همزمان صورت گیرد و برای این موضوع علاوه بر امتیازاتی که در گذشته برای بافت فرسوده وجود داشت، امتیازاتی را در نظر گرفتهایم و از منابع صندوق با پیشنهاد وزارتخانه تخفیفهایی داده میشود.
به گفته محمودزاده راهبرد سوم، ساخت ساز برای دهکهای اول تا سوم است که حدود ۵٢٠ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی شناسایی شدهاند و حدود ۱۶۰ هزار واحد روستایی و ۳۶۰ هزار واحد شهری است که تمام آنها شناسایی شدند و برای آنها برنامهریزی لازم انجام شده است و براساس برنامه به گونه ای که این دهکها حداقل آورده را داشته باشند، با آورده کمتر صاحب واحد مسکونی شوند.
پرداخت کمترین سود بانکی برای دهکهای اول تا سوم
وی با تاکید بر اینکه طرح نهضت ملی مسکن تنها طرح حمایتی است که هم از نظر مبلغ تسهیلات، هم یارانه تسهیلات و درصد تسهیلات برای دهکهای متفاوت، تفاوت دارد، گفت: در تمامی طرحهای حمایتی قبل یک سقف وام، یک درصد سود و میزان وام ثابت را شاهد بودیم اما در طرح نهضت ملی مسکن کاملا مبتنی بر توان خانوار است و دهکها مورد مطالعه قرار گرفتند، قدرت پسانداز و وامدهی بررسی شده است و براساس آن یک مطالعه و پروژه طراحی شده است؛ لذا دهک اول تا سوم کمترین سود بانکی را پرداخت میکنند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه دهکهای پنجم تا ششم با حمایت نسبی دولت پیش میروند، عنوان کرد: راهبرد پنجم مسکن روستایی و راهبرد ششم بحث اجارهداری حرفهای است که اقدامات انجام شده در طرح نهضت ملی مسکن در حول این شش راهبرد است.
محمودزاده با بیان اینکه تا امروز حدود ۵.۶ میلیون نفر برای واحدهای نهضت ملی مسکن در سامانه طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کردهاند، اعلام کرد: از این تعداد بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار متقاضی حائز شرایط و فعال هستند که مدارک خود را بارگذاری کردهاند.
وی افزود: تعداد پروژههای در حال ساخت حدود ۵۷۶ هزار واحد در مسکن شهری است و ۱۸۲ هزار واحد مسکن روستایی و ۳۳۵ هزار واحد مسکن خودمالک است و قریب به ۴۲۰ هزار واحد پروژههایی هستند که عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: برای حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی مسکن تامین زمین انجام شده است.
افتتاح ۳ هزار و ۲۶ واحد مسکونی همزمان با هفته دولت
علیرضا فخاری، مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در این نشست خبری که امروز در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، طرح نهضت ملی مسکن را یکی از ظرفیتهای بزرگ و مهم دولت سیزدهم دانست که از لحاظ کمیت قابل اندازهگیری است.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اهتمام ملی برای تحقق برنامه دولت در خصوص تامین ۴ میلیون مسکن گفت: خط مقدم این طرح، استانداران و روسای دستگاهها در سطح استانها هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از ابتدایی ترین موضوعات مربوط به طرح نهضت ملی مسکن را مدلسازی مربوط به چگونگی اجرای طرح در ابعاد مالی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و به ویژه جغرافیایی با توجه به سطح توزیع جمعیت کشور دانست که باید در ساخت ۴ میلیون واحد مسکن باید به آن توجه شود.
فخاری ادامه داد: از دیگر موضوعات مهم طرح نهضت ملی مسکن چگونگی تامین زمین بود که سازمان ملی زمین و مسکن با کار جهشی نسبت به طرح مسکن مهر و طرح اقدام ملی، اقدام ۱۰۰ درصد اجرایی در فاصله ۱۶ سال را ظرف مدت یک سال انجام داد.
وی افزود: تامین یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در طول یک سال انجام شد که در دولت های قبل طی ۱۶ سال تامین میشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: ۲۳ هزار هکتار از اراضی مستعد برای این طرح در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفت که واحد مسکونی برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را پوشش میداد و از این میزان حدود ۶ هزار و ۱۳۴ هکتار اراضی در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن باید توسط دستگاههای دیگر آزادسازی شود که بر اساس دستور رئیس جمهور تعیین تکلیف آن تا پایان شهریور فرصت دارد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه میان وزارت راه و شهرسازی با سازمان ملی ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز برای شفافسازی و پشتیبانی در خصوص انتقال اسناد اراضی مازاد سایر دستگاهها به کمک وزارت راه و شهرسازی میآید.
فخاری خاطر نشان کرد: ۷ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی در مرحله توافقنامه با مالکین بخش خصوصی و تعیین وضعیت قرار دارند.
شناسایی۳ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی مستعد برای ایجاد شهرکها
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن از شناسایی ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی مستعد برای ایجاد شهرکها خبر داد و افزود: از این میزان یک هزار و ۳۳۸ هکتار ابلاغ شده و در دستور کار استانها قرار دارد.
وی ادامه داد: ۳۵ هزار هکتار از اراضی متعلق به دولت که قابلیت الحاق به شهرها را دارد در دستور کار شورای برنامهریزی استانها قرار دارد که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را پوشش خواهد داد و ما را در نقطه اطمینان برای پوشش کامل طرح نهضت ملی مسکن قرار میدهد.
فخاری در خصوص تعهداتی که نسبت به تکمیل واحدهای باقیمانده از پروژه مسکن مهر وجود دارد، خاطر نشان کرد: مسئولیت مستقیم تکمیل یک میلیون و ۱۸۹ هزار واحد مسکن مهر باقی مانده، بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که قرارداد ۵۹۳ هزار و ۶۰۰ واحد به صورت سه جانبه میان وزارت راه و شهرسازی، پیمانکار و بهرهبردار منعقد شده است.
به گفته فخاری آنچه تا امروز به صورت ساخت دولتی سه جانبه انجام شده، ۵۴۸ هزار و ۲۴۴ واحد است و ۴۵ هزار و ۴۳۹ واحد نیز نیمه ساخت است که با مسائل حقوقی و جانبی مواجه شده یا فاقد متقاضی بوده است.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: در دولت سیزدهم تلاش کردیم امور روبنایی مورد نیاز پروژههای نهضت ملی مسکن را نیز تکمیل کنیم.
وی ادامه داد: بر این اساس در برنامههای اجرایی خود با ۱۱۴ میلیارد تومان، ساخت ۳ هزار و ۳۸۷ واحد را خاتمه دادیم.
فخاری همچنین به تکمیل ۲ هزار و ۴۴۰ واحد مسکونی از مسکن مهر و ۵۸۶ واحد از طرح اقدام ملی مسکن اشاره کرد و گفت: در مجموع ۳ هزار و ۲۶ واحد آماده افتتاح همزمان با هفته دولت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ۶۵ میلیارد تومان از ابتدای دولت سیزدهم برای تکمیل سرانهها هزینه کردهایم.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن تاکید کرد: ساخت ۵۴ واحد مدرسه، ۲۱ باب کلانتری و ۴۱ پروژه مسجد، کتابخانه و مراکز درمانی را در دستور کار داریم.
در ادامه جلسه، فخاری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تامین زمین از سایر دستگاهها اظهار کرد: ما بر اساس قانون مکلف به اخذ اراضی دولتی مستعد برای ساخت نهضت ملی مسکن از سایر دستگاهها هستیم.
وی افزود: این اراضی در طول سالیان گذشته و بر اساس طرح و برنامههای توجیه پذیر و مصوب شده، در اختیار دستگاهها قرار گرفته و طبیعی است و این قانون برای دستگاهها مقداری غافلگیرانه بود.
شناسایی ۷ هزار هکتار از اراضی مازاد متعلق به دستگاههای دولتی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر حدود ۷ هزار هکتار از اراضی متعلق به بخشهای مختلف دولت شناسایی شده و بیش از ۵۰۰ هکتار از آنها با همکاری دستگاهها انتقال یافته است.
این مقام مسئول ادامه داد: بر اساس تذکر جدی رئیس جمهور ما در تلاشیم تا اراضی دستگاههای دولتی را برای ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن به کار گیریم.
وی اضافه کرد: بخشهای محدودی از جمله صنایع برای واگذاری اراضی همکاری کردند اما در بخشهای زیرمجموعه وزارت علوم این اتفاق کمتر رخ داده است.
افتتاح حدود 13 هزار واحد مسکونی بافتهای فرسوده در هفته دولت
محمد آئینی در نشست خبری با یادآوری اینکه از سال 84 تاکنون 670 هزار واحد با تخریب 210 هزار بنا نوسازی شده است، اظهار کرد: در حوزه تسهیل صدور مجوزهای اداری، پروانههای نوسازی و تراکم ساخت، تدارک تسهیلات مالی نوسازی بافتهای فرسوده و تسهیلات ویژه نوسازی بافت فرسوده اقدامات بسیار خوبی در دولت سیزدهم صورت گرفته است.
وی ادامه داد: برای اولین بار 2100 میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفته شد که با 2100 میلیارد تومان از منابع بانک مسکن نیز این مبلغ به 4200 میلیارد تومان افزایش یافته است. 150 میلیون تومان به صورت سود صفر درصد پرداخت میشود.
وی بیان کرد: تاکنون حدود 26 هزار واحد به بانک مسکن معرفی شده است. در زمان حاضر 65 هزار واحد در محدوده بافتهای فرسوده در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افتتاح 12990 واحد مسکونی در قالب 2739 پروژه احیای بافتهای فرسوده همزمان با هفته دولت خبر داد.
پروژه بیمارستانی و ورزشگاهی تا پایان سال جاری تحویل میشود
علی نبیان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی در نشست خبری به تشریح بخشی از برنامههای اجرا شده و در دست اجرا و مطالعه سازمان پرداخت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی در حوزه ساخت بیمارستان و مراکز درمانی، مراکز ورزشگاهی، تامینی و تربیتی و پروژههای زیرساختی مسئولیت داشته است که در بخش بیمارستان در ایام پاندمی کرونا ۱۴ بیمارستان احداث، تکمیل و تحویل شد که ۱۲ بیمارستان در دولت سیزدهم تحویل شد.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی افزود: بیمارستانهای ۳۱۳ تختی جهرم، ۱۴۴ تختی گچساران، ۲۷۳ تختی تربتحیدریه در نیمه دوم سال ۱۴۰۰، و ۹۹ تختی مهدی شهر از جمله بیمارستانهای تکمیل و تحویل شده در دولت سیزدهم بوده است. در مجموع ۴ بیمارستان با ۸۲۷ تخت و در مساحت ۷۱ هزار و ۱۵۵ مترمربع تکمیل و تحویل شد.
نبیان توضیح داد: امسال در برنامه است تا با تامین بودجه ۶ پروژه بیمارستانی و ورزشگاهی تا پایان سال جاری تکمیل و تحویل بشود.
وی افزود: پروژه حرم حضرت معصومه (س) یکی دیگر از پروژههایی است که در سفر رییسجمهور تامین منابع شده و در صدد هستیم با تخصیص منابع رواق آن به اتمام برسد.
افزایش 208 درصدی پرداخت تسهیلات بانک مسکن
محمود شایان در نشست خبری یادآور شد: بر اساس قانون باید سالانه 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای نهضت ملی مسکن پرداخت شود که بانک مرکزی آنرا به 27 بانک و موسسه مالی ابلاغ کرده است.
وی با بیان اینکه سهم بانک مسکن 210 هزار واحد و 36 هزار میلیارد تومان تسهیلات است، افزود: 20 درصد از تسهیلات بانکها باید به بخش مسکن اختصاص یابد. امروز بر اساس آمار طی 10 سال اخیر سهم مسکن از 18 درصد به 5.5 درصد کاهش یافته است. این بدان معناست که تسهیلات بانکها به سایر بخشها پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: باید سیستم بانکی از بخش خدمات، کشاورزی و صنعت و معدن تسهیلات را کاهش داده و آنرا به بخش مسکن اختصاص دهد.
مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اینکه مسکن پیشران اقتصاد ایران است، گفت: بلافاصله پس از تخصیص تسهیلات، 70 درصد به بخش صنعت میرود. اگر تسهیلات را به بخش مسکن اختصاص دهیم یعنی 70 درصد صنایع بلافاصله رونق میگیرد.
شایان یادآور شد: بانک مسکن سال گذشته حدود 76 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. با توجه به اراده دولت در بخش مسکن توانستیم چنین مبلغی را به تنهایی پرداخت کنیم.
وی بیان کرد: امسال بیش از 47 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که در مقایسه با 5 ماه سال گذشته 208 درصد رشد داشته است.
وی دلیل این افزایش تسهیلات دهی را فعال بودن پروژههای نهضت ملی مسکن اعلام کرد و گفت: پیش بینی میکنیم تا پایان سال تسهیلات دهی بانک مسکن 3 برابر 47 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وی همچنین از پرداخت حدود 6000 فقره وام ودیعه مسکن خبر داد و افزود: برای فرزند آوری حدود 8000 فقره تسهیلات از سوی بانک مسکن پرداخت شده است.
به گفته وی، برای نهضت ملی مسکن نیز تاکنون 26 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.