براساس کشف سیارههای فراخورشیدی جدید، سیارههای ابرزمین از رایجترین و سکونتپذیرترین سیارههای فراخورشیدی در راه شیری هستند.
ستارهشناسان امروزه بهصورت منظم سیارههای فراخورشیدی را کشف میکنند. در تابستان ۲۰۲۲، گروهی از پژوهشگران که روی پروژهی ماهوارهی نقشهبرداری سیارهی فراخورشیدی در حال گذار ناسا یا TESS کار میکنند، تعدادی سیارهی جذاب را در کمربند حیات ستارههای دیگر کشف کردند.
یکی از سیارههای یادشده ۳۰ درصد بزرگتر از زمین است و در کمتر از سه روز مدار ستارهی خود را کامل میکند. سیارهی دیگر ۷۰ درصد بزرگتر از زمین است و احتمال دارد میزبان اقیانوسی عمیق باشد. این دو سیارهی فراخورشیدی در دستهی ابرزمین قرار میگیرند. این سیارهها بزرگتر از زمین و کوچکتر از غولهای یخی مثل اورانوس و نپتون هستند.
کریس ایمپی، استاد نجوم دانشگاه آریزونا که هستههای یخی، کهکشانهای دوردست، زیستاختر و سیارههای فراخورشیدی را بررسی میکند، بهطوردقیق مشغول جستوجوی دنیاهای احتمالی میزبان حیات است.
درحالحاضر، زمین تنها سیارهی میزبان حیات در کل جهان است؛ بنابراین، جستوجوی حیات در سیارههای مشابه زمین کاری منطقی است. همچنین، پژوهشها نشان میدهند سیارههای ابرزمینی که بهتازگی کشف شدهاند، بهترین شانس برای جستوجوی حیات را فراهم میکنند.
اغلب سیارههای ابرزمین در مدار کوتولههای سرد قرار دارند که جرمی کمتر از خورشید و عمری طولانیتر از آن دارند. بهازای هر ستارهی مشابه خورشید، صدها ستارهی کوتوله در جهان وجود دارند و ابرزمینها تاکنون در مدار ۴۰ درصد از ستارههای کوتولهی رصدشده، کشف شدهاند. ستارهشناسان براساس این آمار تخمین میزنند که تنها در کهکشان راه شیری احتمالاً دهها میلیارد سیاره از نوع ابرزمین در کمربند حیات ستارهها وجود دارند.
کمربند حیات به محدودهای از مدار یک ستاره گفته میشود که امکان جریان آب مایع سطحی روی سطح سیاره وجود دارد. ازآنجاکه کل حیات روی زمین به آب وابسته است، آب بهعنوان عنصر حیاتی برای سکونتپذیری در نظر گرفته میشود.