نقش تغذیه در جلوگیری از کوتاهی قد بسیار مهم است.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه گفت: در خانوادههایی که کوتاه قد هستند اگر فرزندانشان مورد مراقبت کوتاهی قد از جمله تغذیه قرار گیرند، نسبت به نسل قبل بلند قدتر میشوند.
دکتر مجید حاجی فرجی گفت: بحث کوتاهی قد کودکان مورد توجه برنامههای سازمان جهانی بهداشت و کشورمان قرار گرفته است، در همین راستا برنامه پایش مراقبتهای تغذیهای در جهت جلوگیری از اختلالات رشد قدی کودکان و کمک به افزایش رشد نرمال یا طبیعی کودکان را در کشور داشتیم.
وی افزود: در دهه گذشته کوتاه قدی برخی مناطق ما حتی در حواشی تهران رقم بالایی بوده است و در طول یک دهه کار، مراقبت پزشکی و تغذیهای توانسته به میزان قابل توجهی درصد کوتاه قدی کودکان دوران رشد را پایین بیاورد.
دکتر حاجی فرجی تصریح کرد: دقت کافی در زمینه بهداشت و سلامت تغذیه کودکان باید انجام گیرد به دلیل اینکه عوامل ژنتیکی و تغذیهای و محیطی در کوتاهی قد نقش دارند.
نقش تغذیه در جلوگیری از کوتاهی قد بسیار مهم است که این موضوع در مناطق آسیب پذیر مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی مورد توجه جدی توسط پزشکان قرار نمیگیرد به دلیل اینکه باورشان بر این است که مسایل ژنتیکی در کوتاهی قد موثر است.
وی با بیان اینکه در دوره رشد میتوان با تغذیه روی عوامل ژنتیکی تاثیر گذاشت، تصریح کرد: در خانوادههایی که کوتاه قد هستند اگر مورد مراقبت کوتاهی قد قرار گیرند نسبت به نسل قبل قدهای بلندتری خواهند داشت، اگر در این زمینه اقدام جدی انجام نگیرد نسلهای بعدی نیز در معرض خطر کوتاه قدی و سوء تغذیه قرار میگیرند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه تصریح کرد: مطالعات نشان داده است که اگر جمیع عوامل مورد مراقبت قرار گیرند میتوانیم جامعه بلندقدتری داشته باشیم. غیر از درشت مغذیها که کمبود آنها در سوء تغذیه و کوتاهی قد موثر هستند ریزمغذیها نیز میتوانند تاثیرگذار باشند. ویتامین D ، روی و کلسیم اگر در زمان مناسب مورد تامین و پایش قرار گیرند، میتوانیم اطمینان بیشتری برای جلوگیری از کوتاهی قد داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: مصرف مواد لبنی باید جزو برنامههای تغذیهای قرار گیرد، ما بحث مکمل یاری و غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D و روی در برنامه های کشوری به ویژه در کودکان و نوجوانان را داریم.