علائم گروسوفوبیا مشابه علائم یک حمله اضطرابی یا اختلال اضطراب مداوم است و معمولاً شامل موارد زیر است:
تپش قلب
عصبی
تنگی نفس و مشکلات تنفسی
عرق کردن زیاد
لرزیدن
بدن درد
مشکلات گوارشی
علاوه بر علائم فیزیکی، برخی از الگوهای رفتاری در بین افرادی که از پیری می ترسند دیده می شود، از جمله:
اجتناب از افراد یا فعالیت هایی که ممکن است باعث ترس از پیری شود
استفاده بیش از حد از روش های ضد پیری
اجتناب از فعالیت هایی که ممکن است بدن را خسته کند
چه چیزی باعث گروسوفوبیا می شود؟
در حال حاضر، کارشناسان به طور قطع نمیدانند که گروسوفوبیا ریشه ژنتیکی دارد یا واقعاً یک رفتار مشروط و آموختهشده است. البته محققین بر این باورند که قطعا مورد دوم نقش عمده ای در پیدایش این احساس دارد. در واقع، نحوه نگاه شما به پیری بر احساس شما نسبت به پیر شدن تأثیر می گذارد. مهم ترین عواملی که باعث ترس از پیری می شوند عبارتند از:
جامعه مدرن، به ویژه شبکه های اجتماعی، از جوانان استقبال می کند و نسبت به پیری هشدار می دهد. پیام های اجتماعی مرتبط با پیری اغلب باعث ایجاد باورهای منفی و ناامنی عمیق در مورد پیری می شود.
تبعیض در محیط کار
اگرچه قوانین از افراد در برابر تبعیض های مرتبط با سن در محیط کار محافظت می کند، نگرش ها همچنان به طور سیستماتیک افراد مسن را به ضرر می رساند.
فشار ناشی از صنعت زیبایی ضد پیری
باورهای منفی در مورد پیری توسط شرکت های صنعت زیبایی ترویج می شود. جامعه مدرن پیری را به عنوان یک بیماری می بیند. از سوی دیگر، صنعت زیبایی از ما میخواهد که محصولات آنها را بخریم یا از روشهای گرانقیمت استفاده کنیم تا از کاری که طبیعت در نهایت با همه ما خواهد کرد اجتناب کنیم.
سالگرد تولد یا مرگ
رویدادهایی مانند تولد یا سالگرد مرگ می توانند باعث ایجاد گروسوفوبیا شوند. زیرا این معیارهای سنی ما را به یاد پیری و مرگ و میر می اندازد.
میتونید برای کاهش استرس، کادوی سالگرد ازدواج بگیرید و به کسی که دوستش دارید هدیه بدید
تجربیات شخصی از برقراری ارتباط با سالمندان دیدن افراد مسن در مواجهه با موقعیت های دشوار قطعاً می تواند احساسات ترسناکی را در مورد افزایش سن ایجاد کند. از سوی دیگر، عدم ارتباط با افراد مسن نیز می تواند باعث تداوم عقاید از پیش در مورد پیری شود. وقتی با افراد مسن در تماس نباشید، کلیشه ها و پیام های منفی جامعه و رسانه های اجتماعی را راحت تر می پذیرید. چه کسانی به گروسوفوبیا مبتلا می شوند؟ هر کسی ممکن است تحت تأثیر اضطراب ناشی از افزایش سن قرار گیرد: فرزندان کودکان نگران بزرگ شدن هستند زیرا با بزرگتر شدن ممکن است دچار اضطراب جدایی شوند یا نگران پیر شدن والدینشان باشند و بمیرند. همچنین ممکن است از افزایش مسئولیت های خود در خانه و مدرسه بترسند. نوجوانان و جوانان ممکن است در مورد کاهش نشاط، محبوبیت، استقلال و جذابیت دچار اضطراب شوند. یک نظرسنجی از بیش از 2000 نفر نشان داد که افراد 18 تا 34 ساله بدبینانه ترین دیدگاه ها را در مورد پیری دارند: 40 درصد معتقدند که زوال عقل با افزایش سن اجتناب ناپذیر است. 25 درصد معتقدند که ناراحتی و افسردگی در سنین بالا شایع است. 24 درصد معتقدند که افراد مسن هرگز جذاب تلقی نمی شوند. مسن افراد مسن ممکن است از بیماری، مرگ و از دست دادن استقلال که معمولاً با افزایش سن مرتبط است، بترسند. چگونه بر ترس از پیری یا گروسوفوبیا غلبه کنیم؟ 1- خرید کادو مثلا در مناسبت ولنتاین می تواند کادوی ولن تهیه کنید و به عزیزانتان هدیه بدهید یا محصولاتی مانند بالبینگ یا تبدیل عکس به پازل هم به عنوان محصول انتخاب کنید 2- بازی فکری کنید 3- به مسافرت بروید 4- شب نشینی با افراد هم سن و سال داشته باشید 5- دخانیات را ترک کنید 6- ورزش های هوازی انجام دهید