خواص ریشه قسنی و میزان مصرف آن : در گویش کرمانجی به گیاه دارویی باریجه، قسنی اطلاق می شود. از ریشه این گیاه ماده ای استخراج می شود که خواص زیادی دارد. این مطلب خواص ریشه قسنی را مورد بحث قرار می دهد.
در طب سنتی قسنی یا گیاه باریجه دارویی با طبع گرم و خشک شناخته می شود که اثر ملین، گرم کننده، رافع سرفه کهنه و تنگی نفس، محلل گاز و نفخ روده و شکم برای ریشه آن ذکر شده است. در ادامه این مطلب با خواص ریشه قسنی بیشتر آشنا می شوید.
آشنایی با خواص ریشه قسنی
قسنی یا باریجه یکی از گیاهان دارویی پر خاصیت است که به علت خواص فراوان صمغ و ریشه آن مورد استفاده واقع می شود. طبع این گیاه گرم و خشک است و شیره گیاه نیز توسط ایجاد برشی در ساقه گیاه خارج و برداشت می شود. صمغ قسنی در اواخر بهار و اوایل تابستان استخراج شده که در ابتدا سفید رنگ است و با قرار گرفتن در معرض هوا به رنگ قرمز و قهوه ای در می آید.
در زبان کردی و گویش کرمانجی به گیاه باریجه، قسنی ،قاسنی یا قاصنی اطلاق می شود و در مناطقی از تفرش به آن بالانیو گفته می شود. ساکنان کوه دنا نیز آن را به اسم انگدون می شناسند. این گیاه در طب سنتی به شکل خوراکی مقوی معده، ضد تشنج، و ضد نزله معرفی شده است.
در طب سایر ملل آن را در درمان تنگی نفس و سرفه مزمن نیز مورد استفاده قرار می داده اند. همچنین بر اساس دانش پیشنیان، باریجه یا قسنی اثر نیرو بخش داشته به همراه ریشه کما در درمان اختلال عصبی مورد مصرف قرار می گیرد. گیاه قسنی از خانواده چتریان بوده که از شیره ریشه آن ماده ای معطر استخراج می شود که در زبان اروپایی گالبانوم خوانده می شود و دارای کاربرد دارویی است.
در عطرسازی نیز از این ماده استفاده می شود که حالت چرب داشته و موجب ماندگاری عطر می گردد. در ادامه با خواص ریشه قسنی بیشتر آشنا خواهید شد.