به زودی تخصیص سهام عدالت به جاماندگان آغاز خواهد شد.
سخنگوی کانون سهام عدالت کشور گفت: امسال شناسایی اقشار آسیب پذیر تحت پوشش نهادهای حمایتی برای اختصاص سهام عدالت در حال انجام است.
حیدری سخنگوی کانون سهام عدالت کشور گفت: مجلس، قانونی برای جاماندگان سهام عدالت تصویب و دولت هم اعلام کرده که بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سایر نهادهای حمایتی موظف به شناسایی اقشار آسیب پذیر تحت پوشش خود برای اختصاص سهام عدالت هستند.
او می گوید: تا سال آینده سهام عدالت برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص پیدا می کند و امسال برنامه ای برای سایر اقشار نداریم.
سخنگوی کانون سهام عدالت کشور گفت: هیچ مرجعی برای ثبت نام سهام عدالت به صورت حضوری و غیرحضوری وجاهت قانونی ندارد.
او می گوید: پیامک های حاوی لینک درخصوص سهام عدالت کلاهبرداری است و برخی کافی نت ها با فریب شهروندان به جای سهام عدالت، ثبت نام سجام را انجام می دهند درحالی که ثبت نام سهام عدالت انجام نمی شود.
حیدری گفت: سود سهام عدالت از طریق پایگاه اینترنتی آن قابل پیگیری است، شهروندان پس از مراجعه به این پایگاه حتما شماره شبای خود را چک کنند.
او می گوید: شماره تلفن ۱۵۶۹ پاسخگوی سوالات شهروندان درخصوص سهام عدالت است.
سخنگوی کانون شهام عدالت کشور گفت: هشتاد درصد شهروندان دارای برگه سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی هستند که سود واریزی این مرحله برای آنان ۶۰۰ هزار تومان بوده است.
جزئیات واریز سود برای جاماندگان سهام عدالت
قرار بود 49 میلیون مشمول سهام عدالت، از 29 آذر تا اول دی ماه سود سهام عدالت خود را دریافت کنند. اما هنوز تعدادی از مشمولان هیچ سودی دریافت نکردهاند. جاماندگان سهام عدالت به کجا مراجعه کنند؟
واریز سود سهام عدالت تمام شده اما تعدادی از دارندگان سهام عدالت هیچ سودی دریافت نکردند. پیگیریها نشان میدهد احتمالا این گروه همان افرادی هستند که شماره شبای آنها نامعتبر است.
واریز نشدن سود سهام عدالت مشکل امسال نیست و این مساله هر بار تکرار میشود و علت آن اشتباه بودن اطلاعات شماره شبای سهامداران است.
علت واریز نشدن سود سهام عدالت
رئیس سازمان بورس هم علت واریز نشدن سود سهام عدالت برای برخی را همین موضوع ذکر کرد و گفت: دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود، حتما باید اطلاعات خود را در سامانه سجام تکمیل کرده باشند. تاکنون حدود ۴۴ میلیون نفر اطلاعات خود را تکمیل کرده و حدود ۱.۵ میلیون نفر اطلاعات خود را در سامانه سجام تکمیل نکردهاند، که امکان واریز سود برای این افراد وجود ندارد.
مدیر پرداخت سود سپردهگذاری مرکزی هم علت واریز نشدن سود سهام عدالت را همین نکته عنوان کرده و گفته سود سهام عدالت از طریق شبکه بانکی به حساب سهامداران واریز میشود و در صورت وجود هرگونه اشکال در حساب شبای افراد، مبلغ واریز شده برگشت خورده و تا زمانی که حساب مذکور اصلاح نشود امکان واریز سود سهام عدالت وجود ندارد.
سود سهام عدالت آذر ماه واریز می شود؟
به دنبال وعدههای داده شده از سوی مسوولان در راستای پرداخت مرحله نخست سود سهام عدالت تا پایان آذر ماه به حساب دارندگان این سهام، اقدامات لازم در راستای اجرای حتمی این وعده در دستور کار قرار گرفت.
افزایش ۲ برابری سود سهام عدالت نسبت به سال گذشته و نیز پرداخت آن تا زمان اعلام شده مورد تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته بود که این امر انتظار سهامداران را برای واریزی سود سهام عدالت تا پایان ماه جاری افزایش داد، این در حالی است که رییس سازمان خصوصیسازی در چند روز گذشته صحبتهایی را مبنی بر تاخیر این واریزی تا اواسط دیماه مطرح کرد و این خبر تاکنون حاشیههای زیادی را با خود به همراه داشته است.
در ادامه مطرح شدن چنین صحبتی و نیز واکنش مشمولان سهام عدالت نسبت به این خبر «پیمان حدادی»، مشاور رییس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت به جزییات زمان واریزی سود سهام عدالت اشاره کرد و گفت: همه تلاش ما این است که سود سهام عدالت در زمان مقرر پرداخت شود، شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت که مجامع آنها برگزار شده و پرداخت سود آنها طبق جدول زمانبندی باید تا پایان آذر ماه پرداخت شود، موظف به پرداخت سود خود در زمان مقرر هستند.
وی ادامه داد: اگر این شرکتها سود سهام عدالت را پایان هفته جاری پرداخت نکنند، هیات مدیره و مدیر عامل این شرکتها به کمیته تخلفات سازمان بورس دعوت خواهند شد.
حدادی خاطرنشان کرد: به طور حتم به منظور تسریع در فرآیند پرداخت سود سهام عدالت، اسامی این شرکتها منتشر میشود تا سهامداران با شرکتهایی که نسبت به حقوق سهامداران سهام عدالت بیتوجه هستند آشنا شوند.
وی همچنین در مورد اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت گفت: برخی از مواد آئیننامه اصلاح، حذف و یا اضافه شده و یکسری از تبصرهها حذف شدهاند، البته همه مواد آئیننامه نیاز به اصلاح ندارد، برخی از موارد مثل انتخاب روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم قبلاً انجام شده و نیازی به تغییر ندارد بقیه موارد هم توسط کارگروه سه نفره سهام عدالت پیگیری میشود.
حدادی همچنین در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت شماره شبا برای دریافت سود اعلام نکردهاند، گفت: آمار این افراد در دست شرکت سپردهگذاری است، اما بارها اطلاعرسانی کردهایم که سهامداران عدالت چه افراد زیر سن قانونی از طریق سرپرست و یا افراد دیگر باید شماره شبای حساب بانکی خود را از طریق سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت اعلام کنند تا زمان توزیع سود به صورت متمرکز سود آنها نیز واریز شود.
رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار خبر داد.
رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار داشت: باید شرکتهای سرمایهگذارپذیر این سودهای سهام عدالت را پرداخت کنند و با دریافت این سودها در آینده نزدیک سود سهامداران پرداخت می شود اما امروز نمیتوان زمان قطعی آن را اعلام کرد.
مجید عشقی درباره بازگشایی نماد سهام عدالت گفت: بازگشایی نماد پس از تشکیل مجامع شرکتهای استانی انجام خواهد شد اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی در نحوه برگزاری مجامع وجود دارد که پس از برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت نماد آن هم بازگشایی خواهد شد.
سهام عدالت متوفیان هزینهبر است؟
اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.
حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.
دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.
عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.
دانش کاظمی تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را بهصورت رایگان از طریق سامانهای که به شرکت سپردهگذاری مرکزی متصل است، پر کنند.
حمیدرضا دانش کاظمی ادامه داد: از سود سهام سالهای گذشته فرد متوفی که در شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار دارد. هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠هزار تومان کسر میشود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد. این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپردهگذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح بهسرعت در حال انجام است، اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلا کار سادهای نیست.
این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپردهگذاری بهصورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار میدهد.
وی اظهار کرد: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.