تداوم آلودگی هوا در کلانشهرها باعث تعطیلی مدارس و دانشگاهها و حتی ادارات شده است. طبق اعلام وزارت بهداشت، هزینه مرگهای منتسب به آلودگی هوا هم ۸میلیارد دلار در سال است.
تداوم آلودگی هوای تهران و برخی از کلان شهرهای کشور، مردم را کلافه کرده است،همه چشمها به آسمان است که شاید باد و باران به کمک بیاید.
داریوش گلعلیزاده، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست در این خصوص به گزارش هواشناسی اشاره میکند و میگوید: براساس پیشبینی سازمان هواشناسی، از فردا، پنجشنبه شاهد وزش باد و باران خواهیم بود و بر این اساس احتمالا از شدت آلایندههای هوای تهران طی روزهای پنجشنبه و جمعه کاسته خواهد شد.
او ادامه میدهد: همچنین پیشبینیها میگوید هفته آینده نیز احتمال ورود سامانه بارشی به کشور را داشته باشیم که امیدواریم این وضعیت تغییر دهنده میزان آلایندههای هوای شهرها شود.
به گفته او طی ده سال اخیر بهترین وضعیت هوای تهران از لحاظ تعداد روزهای سالم و پاک متعلق به سال ۱۳۹۷ است که این موضوع هم به میزان باد و باران همین سال برمیگردد.
گلعلیزاده میگوید: به طور کلی سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ از لحاظ روزهای ناسالم سالهای بدی بود که بعد از این سالها به دلیل ارتقای سوخت منابع متحرک و ساکن، بهبود آلایندههای خودرو و خارج سازی و اسقاط خودروهای فرسوده، وضعیت خوبی داشتیم.
این مقام مسئول ۴ موضوع را در بهبود وضعیت هوای تهران مهم ارزیابی میکند: توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، کاهش وابستگی به انرژیهای فسیلی از طریق توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و ارتقای کیفیت سوخت در خودروها و منابع متحرک و ساکن.
گلعلیزاده همچنین معتقد است باید قوانین مربوط به ارتقای کیفیت هوا اجرا شود تا این مشکلات حل شود. او درباره این قوانین میگوید: اجرای قانون جامع حمل و نقل عمومی، قانون اصلاح الگوی مصرف، مصوبات دولت در این حوزه، قوانین مربوط به هوای پاک در بودجههای سالانه و برنامههای توسعه پنجساله میتواند در بهبود کیفیت هوا در کلان شهرها موثر باشد که متاسفانه ما در این حوزه دچار مشکل و انباشت و بیتوجهی به اجرای قوانین هستیم.