روش های زیادی برای درمان جای زخم و جوش روی بینی وجود دارد. از لیزر و فیلر گرفته تا میکرونیدلینگ، اما یکی از روش های موفق در برطرف نمودن اسکار و فرو رفتگی ناشی از آکنه سابسیژن بینی است. از این تکنیک غیر تهاجمی می توان برای کلاژن سازی و درمان جای آکنه های عمیق بر روی بینی استفاده نمود. البته پزشکان بر این باور هستند که جهت کسب نتایج مطلوب تر مجموعهای از روش ها از جمله سابسیژن، لیزر، میکرونیدلینگ و غیره را برای کمک به بیمارانشان ارائه دهند.
اسکارهای بینی:
اسکارهای فرورفته بینی ممکن است به دلیل آکنه شدید، عفونت، ضربه یا برداشتن پروتز بینی ایجاد شوند. این نوع اسکار نه تنها با رنگدانه یا بی رنگ شدن سطح پوست مشخص می شود، بلکه با آتروفی و فروپاشی بافت پوستی نیز مشخص می شود. بنابراین، درمان نه تنها به بهبود رنگ اسکار بلکه ضخامت بافت نیز نیاز دارد.
در سال های اخیر، با پیشرفت سریع تکنولوژی و تجهیزات پزشکی، روش های درمانی اسکارهای فرورفته ابداع و توسعه یافته اند که عمدتاً شامل لیزر فرکشنال، لایه برداری شیمیایی، فناوری فوتوالکتریک، میکرونیدلینگ، فناوری پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، فناوری سلول های بنیادی و یا ترکیبی از این درمان ها می شود. اگرچه روش های درمانی زیادی برای اسکارهای حاد و فرو رفته وجود دارد، اما این روش ها درجات متفاوتی از اثر بخشی دارند و همگی دارای معایب و اثرات نامطلوب خاص خود هستند.
بینی در ناحیه میانی صورت قرار دارد و کوچکترین نقصی در آن به راحتی قابل مشاهده است. جای زخم بینی حتی می تواند تاثیر روانی قابل توجهی بر روی بیماران داشته باشد. بنابراین، یافتن یک روش درمانی مفید و ایدهآل برای از بین بردن جای زخم و فرورفتگی های ناشی از جوش ضروری به نظر می رسد.
درمان اسکارهای عمیق و فرو رفته بر روی بینی:
درمان اسکارهای مختلف از روش های متفاوتی بهره می برند. یکی از بهترین و جدیدترین روش های درمانی که تا 90 درصد نتایج آن مطلوب می باشد، سابسیژن بینی است. در این روش معمولاً پزشک پس از تمیز نمودن سطح بینی و بی حس کردن آن، با استفاده از یک ابزار تیز مانند سوزن با سوراخ بزرگ برای تزریق فیلر یا سوزن نوکور (که مانند یک سوزن گیج 18 با یک تیغه کوچک در نوک آن است) عمل سابسیژن را انجام می دهد. پزشک با قرار دادن سوزن به صورت موازی زیر سطح پوست و حرکت دادن آن به جلو و عقب یک حرکت جارویی یا ضربهای برای جدا کردن بافت فیبری که به یک اسکار عمیق متصل میشود، انجام می دهد. این کار باعث می شود تا پوست پوشاننده به عقب باز شود. همچنین ممکن است پزشک از پرکننده ها برای پر کردن فضای ایجاد شده در زیر اسکار آزاد شده نیز استفاده نماید.
به گفته پزشکان، برخی از اسکارهای عمیق نیاز به برداشتن دارند زیرا خیلی محکم به چربی زیرین خود چسبیده اند. با این حال، همه اسکارهای عمیق تنها با روش سابسیژن درمان نمی شوند. در مواردی که اسکار عمیق حجم زیادی را در زیر پوست از بین برده علاوه بر درمان سابسیژن به درمان های دیگری نیز نیازمند است. به عنوان مثال می توان از فیلر و یا سایر پر کننده های پوستی در کنار درمان سابسیژن استفاده نمود.