وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید تلاش وزارتخانهاش بر این است تا سرعت اینترنت موبایل را ۳۰ تا ۴۰ برابر کند. درحالیکه سرعت و کیفیت اینترنت ماههاست در سطح نازلی قرار دارد و بهطور مکرر شاهد قطع و اخلال در همین اینترنت بیکیفیت هستیم.
در این بین عیسی زارعپور هم جز وعده و وعید تاکنون کاری برای بهبود وضعیت اینترنت انجام نداده و بعضا از وظایفی که به او محول شده هم بیخبر است. مانند آنچه در اوایل اسفند رخ داد؛ سوم اسفند وزیر ارتباطات درباره نامه منتشرشده از سوی دفتر رئیسجمهور به وزارت ارتباطات مبنی بر لغو محدودیتهای اینترنتی گفت: نامهای از طرف آقای توانگر، نماینده مجلس داده شده بود و اخلاق ایشان است که نامهها را منتشر میکنند، ما جواب نامه ایشان را میدهیم. اطلاعی از نامه دفتر رئیسجمهور ندارم. مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، با انتشار نامهای از طرف دفتر رئیسجمهور به وزیر ارتباطات مدعی درخواست رئیسجمهور مبنی بر بررسی «لزوم برگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهمکردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد» در کارگروه اقتصاد دیجیتال شده است. هرچند پیشتر وزیر ارتباطات بارها گفته بود اعمال محدودیتها در اینترنت، از سوی «نهادهای ذیصلاح» صورت گرفته و برطرفکردن آن در اختیار همین نهادهاست. با این حال دفتر ریاستجمهوری بررسی این موضوع را به کارگروه اقتصاد دیجیتال در دولت سپرده است و به نظر میرسد این کارگروه باید دراینباره تصمیمگیری و نتیجه را اعلام کند. به هر حال نه از رفع فیلترینگ خبری است نه از بهبود کیفیتی که وزیر هرازگاهی وعدهاش را میدهد.
عیسی زارعپور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اختلال اینترنت صبح دیروز اظهار کرد: اختلالی کوچک داشتیم که بهزودی برطرف میشود و به علت حمله سایبری نبود. وزیر ارتباطات یادآور شد: قطعی در اینترنت نداشتیم، افت ترافیک بود که درحال حلشدن است.ما به دنبال این هستیم که سرعت اینترنت را در استان های مختلف ۳۰ تا ۴۰ برابر بیشتر کنیم. زارعپور درباره علت کندی سرعت اینترنت اظهار کرد: طبیعی است که وضع موجود باید ارتقا یابد، اما زمان میبرد. هرچند اگر به آمار مراجع بینالمللی در یک سال اخیر نگاه کنیم نشان از افزایش سرعت اینترنت دارد. آنچه مردم به آن شاکی هستند به دلیل محدودیتهای وضعشده برای برخی از فیلترشکنهایی است که استفاده میکردند که طبیعتا سرعت را به مراتب کاهش میدهد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اینترنت موبایلش بدون فیلتر است یا نه، گفت: خیر. خط من هم مثل مردم است. وضعیت پلتفرمهای داخلی باید بسیار بهتر شود، اما همین الان هم دستکمی از پلتفرمهای خارجی ندارند. من با قطعیت میگویم برخی پلتفرمهای داخلی حتی قابلیتهای بیشتری از پیامرسانهای خارجی دارند. زارعپور تصریح کرد: در نسخه جدید واتساپ ویرایش پیام اضافه شد، اما در برخی پیامرسانهای داخلی این امکان وجود دارد، استتوس (وضعیت) وجود دارد، تماس تصویری باکیفیت وجود دارد. پس خودمان، خودمان را تحقیر نکنیم. ممکن است اختلالی پیش آید، دو هفته پیش واتساپ هم اختلال داشت، اما روند کلی رو به رشد است. وزیر ارتباطات تأکید کرد: اینکه پیامرسانهای داخلی در روز چند 10 میلیون نفر را در روز میزبانی کنند اتفاق بزرگی است. زارعپور ادامه داد: در پیامرسانهای داخلی مشکل خاصی نداریم و اگر یک روز یا ساعتی اختلالی پیش آید طبیعی است، اما روند کلی این است که پشت این پلتفرمها جوانان خودمان هستند تا بهترینها را ارائه کنند.
محمد احسان خرامید- رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- با انتشار پستی در یک پیامرسان داخلی اعلام کرد: به عنوان عیدی به مردم، ترافیک پیامرسانهای داخلی و برخی از سکوهای ارتباط تصویری داخلی در ایام نوروز به مدت دو هفته رایگان است و هزینه آن توسط وزارت ارتباطات به اپراتورها پرداخت میشود.