«در مورد همه گیری کرونا و پیشگیری و درمان آن یک مرجع علمی قابل اعتماد در کشور باید وجود داشته که دادههایش و اخبارش و تصمیم گیریهایش برای جامعه قابل قبول باشد.»
الهه صالحی: حدود یک سال است که گرهای کور در کار مردم عالم افتاده؛ ویروسی چنان کوچک که حتی با چشم هم دیده نمیشود و میگویند اگر تمامش را از سراسر عالم جمع کنی به اندازه یک قاشق چایخوری است، تمام تلاشش را کرده که دنیا را از پا بیندازد. بیمارمان کرده، عزیزان و دوستانمان را دور کرده، مشاغل و صنعتها را دچار مشکل کرده و از همه مهمتر یک سال است که چنان اضطراب و ناامنی به جانمان انداخته که باور نداریم دنیایی پیش از کرونا که با فراغ بال عزیزانمان را در آغوش میگرفتیم و ماسک و الکل همنشین همیشگی صورت و دستانمان نبود هم وجود داشته است.
این اضطراب و ناامنی یکی از اصلیترین مسائلی است که این روزها با آن دست به گریبان هستیم و هرازگاهی با اخباری ناامیدی مانند سیاهی شب به زندگیهامان چیره میشود اما در دل این سیاهی، موضوعی که نباید آن را نادیده گرفت انجام برخی رفتارها و فضاسازیهایی شاید ناآگاهانه از سوی کسانی است که مردم آنها را قبول دارند و به همین واسطه تریبون تاثیرگذاری در دستشان است. شاید نتوان در نیت خیر این افراد برای مردم کشورشان دچار شک شد اما واقعیت این است که برخی اظهار نظرهای نادرست و غیر کارشناسی تنها این ناامنی و ناامیدی را در شرایطی که بیش از هرچیز نیازمند کورسوی امیدی هستیم، در دل مردم بیشتر میکند.
به طور مثال پس از فوت مهرداد میناوند و سپس علی انصاریان، سلبریتی ورزشکاری که همه با خندههایش او را میشناختیم، غم در دل مردم خیمه زد. بعد از این دلهای عزادار گفتمانی را در فضای مجازی ایجاد کردند که اگر واکسن زودتر از این وارد شده بود، آنها را از دست نداده بودیم و این گویی نمکی بود بر زخم غم و ناامیدی مردم؛ در حالی که اگر واقع بینانه با مسئله برخورد کنیم، نظر به تعداد محدود واکسن در همه جای دنیا، کادر درمان و گروههای پرخطرند که در اولویت دریافت واکسن قرار دارند و مرگ این دو عزیز همانقدر که برای همه تراژدی و غم انگیز است لزوما ارتباط مستقیمی به واکسن ندارد و یا دستکم به مراقبت و رعایت پروتکلها ارتباط بیشتری دارد.
نمونههای دیگر دامن زدن ناخواسته به این آشفتگی و ناامنی کم نیستند. آن هم در شرایطی که امنیت و آرامش را بیشتر از هرچیز نیاز داریم. در همین رابطه خبرآنلاین با سیمین کاظمی، پزشک و جامعه شناس گفتوگویی داشت برای اینکه بدانیم برای کمک به امنیت ذهنی جامعه باید چه کرد و نقش رسانه در اینجا چیست تا هم در روشنسازی حقیقت کمکی کرده باشد و هم به دروغگویی یا جانبداری متهم نشود. گفتوگو را در ادامه میخوانید: